Obst vom Bodensee Vertriebsgesellschaft mbH:

“Biologische appelen uit de Bodensee regio beschikbaar tot half juli”

De lange en hete zomer van vorig jaar heeft voor lokale fruittelers in de Bodensee regio een zeer tevredenstellende oogst gebracht. “Over het algemeen bieden de klimaatomstandigheden in de meest zuidelijke fruitteeltregio van Duitsland optimale condities voor hoogkwalitatief fruit,” zegt Markus Schraff, verkoopmanager van het Obst vom Bodensee Vertriebsgesellschaft mbH.

“Vanwege de vele zonuren in 2018 hebben veel van onze appelvariëteiten een bijzonder smaakvol aroma ontwikkeld.” De aantallen appelen die geoogst konden worden, waren aanzienlijk groter dan de voorgaande jaren. “Veel van onze klanten wilden altijd al beleverd blijven met lokale biologische appelen tot aan de start van het nieuwe seizoen. In 2019 gaat het ons inderdaad lukken om aan die wens te voldoen. We zullen veel verschillende variëteiten van de hoogste kwaliteit beschikbaar hebben tot tenminste midden juli.”

Brede selectie biologische appelen
De verkoop van regionale biologische producten is reeds in volle gang. De nog steeds nieuwe en zeer populaire variëteiten Santana en Galant worden goed verkocht. Ook de Elstar, nog steeds de favoriete appel van de Duitsers, zal in de Bodensee regio goed verkocht worden. Bovendien komen in de volgende weken ook nog de Topaz, Gala, Braeburn en Pinova appelen op de markt.

Van maart tot april wordt dit al rijk aan smaak zijnde assortiment in de schappen nog verder aangevuld met de Fuji, Jonagold, Red Jonaprince en Dalinsweet. Tenslotte zal de Natyra - de nieuwe biologische premium variëteit voor de grote finale zorgen. Deze appel is speciaal ontwikkeld voor biologische telers en is nog maar pas op de markt.

Deze sappige appel waarvan de smaak zoet en zuur op een harmonieuze wijze in balans brengt, kent al veel liefhebbers. De intrinsieke eigenschappen zijn bijzonder bovendien. De Natyra smaakt zelfs weken na de aanschaf nog knapperig en fris, waarom lang bewaren geen probleem is. Het Obst vom Bodensee Vertriebsgesellschaft mbH zal deze appel, die in Beieren uitgeroepen werd tot het beste biologische product in de categorie ‘Goud’, in grote hoeveelheden gedurende verschillende maanden aanbieden.

Nieuwe biologische verpakkingsontwerpen
Esther Dworak, Marketing Manager van het Obst vom Bodensee Vertriebsgesellschaft mbH zegt dat niet alleen de goede smaak van de biologische appel samenhangt met duurzaamheid. "We hebben ons al vele jaren intensief bezig gehouden met het onderwerp van duurzame verpakkingen. Wanneer we kunnen, zullen we altijd het gebruik van plastic reduceren. Bovendien bieden we ook alternatieven aan, zoals fruit in netten van katoen of cellulose.” Net op tijd voor het begin van de Biofach verschijnen er ook nieuwe foodtainers zonder plastic film in de supermarktschappen. “We zijn erg benieuwd wat de consument ervan gaat vinden.”

Voedselveiligheid voor consumenten
De telers van biologisch fruit uit de Bodensee regio hechten grote waarde aan de grondbeginselen van de biologische landbouw en werken daarom volgens de strikte richtlijnen van de associaties zoals Bioland, Naturland en Demeter. De teeltspecificaties van deze teeltverenigingen gaan in sommige vallen veel verder dan enkel de wettelijke eisen.

“De biologische fruitteelt in de Bodensee regio is vooral geconcentreerd rond Ravensburg. De biologische percelen van veel familiebedrijven grenzen aan elkaar, waardoor de veiligheid tijdens het groeiproces gegarandeerd kan worden,” aldus Markus Schraff.

Voor meer informatie:
Obst vom Bodensee Vertriebsgesellschaft mbH
Merkurstraße 7 88046 Friedrichshafen 
Telefon 07541 97028-20 
bio@obst-vom-bodensee.de  
www.obst-vom-bodensee.de    


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven