Carrefour zet zich in voor biologische seizoensgroenten en -fruit

Carrefour streeft er altijd naar haar klanten de beste groenten en fruit aan te bieden. Nog beter zou het zijn wanneer het hierbij zou gaan om biologische seizoensproducten. Vanaf september 2018 is Carrefour daarom actief betrokken bij een voedseltransitie die in de eerste plaats gericht is op kwaliteit en lokale voedingsproducten. 

"Eten wat lokaal, biologisch en in het seizoen is", dat is wat Carrefour haar klanten wil bieden. Het initiatief zal in alle Carrefour Bio-vestigingen worden doorgevoerd, evenals in vier hypermarkten en vier supermarkten, zo laat de retailer in een persbericht weten. 

Het zal in eerst instantie gaan om een pilot van drie maanden in de Carrefour-vestigingen in Massy, Sèvres, La Baule en Gévezé en de hypermarkten in Thionville, Lattes, Auteuil en Le Mans. 

Om de consument voor seizoensproducten te laten kiezen, liggen er geen biologische tomaten bij Carrefour in het schap omdat deze nu eenmaal niet in het seizoen zijn. Ook andere producten die niet in het seizoen zijn, zullen geleidelijk uit de schappen verdwijnen. 

Bron: internationalsupermarketnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven