Bio-producten trend in cosmeceuticals in 2019

De trends in cosmeceuticals voor 2019: bio-producten en microbiome-vriendelijk, volgens dermatoloog Zoe Diana Draelos van Dermatology Consulting Services. 

Bio, alstublieft
Consumenten willen meer dan bio-voeding; ze willen bio-huidverzorgingsproducten, die natuurlijke ingrediënten bevatten die duurzaam zijn en plantaardig. Ze willen, volgens Draelos, geen producten met petroleumdestillaten. Maar de bewering dat een product natuurlijk is kan betekenen dat het alles bevat wat in de aarde zit. Veel consumenten denken dat natuurlijke ingrediënten van planten afkomstig zijn. 

Draelos: "Slechte ingrediënten zijn siliconen, omdat hoewel deze van zand gemaakt worden ze niet natuurlijk verkrijgbaar zijn en gemaakt moeten worden, en petroleumdestillaten, omdat ruwe olie uit de grond komt maar verwerkt moet worden om verschillende middelen te verkrijgen."

Focus op microbiome
De trend in 2019 is het ontwikkelen van huidverzorgingsproducten die de microbiome niet beschadigd.

Draelos: "Je gaat veel cosmetica en cosmeceuticals tegenkomen die beweren microbiome-vriendelijk te zijn. Dat is interessant omdat niemand zich ooit bekommerd heeft om het bewaren van bacteriën in het huidoppervlak."

Het concept bestaat uit het kiezen van een conserveringsmiddel in een concentratie die laag genoeg is om bacteriën te doden zonder effect te hebben op de micobiome.

De twee ziekten die van een dergelijk product de meeste baat zouden hebben zijn atopisch eczeem en acne. "Het idee is om je huid te koloniseren zonder ziekteverwekkende organismen door bacteriën die ziekten verwekken buiten te sluiten doordat er op de huid geen plek is waar ze kunnen gedijen."

Bron: www.dermatologytimes.com 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven