Indiaas bedrijf wil met spirulina de wereld van de chocolade en koekjes veranderen

Prolgae, een samenwerkingsverband tussen een Indiase ondernemer en Finse investeerder, verkoopt zongedroogde spirulina in Europa en de VS.

Spirulina is een zoutwateralg en beweert wordt dat het product veel voedingsstoffen bevat en goed voor de gezondheid is. Het zou het cholesterol verlagen en risico's op kanker verminderen. Deze groenblauwe alg werd bekend doordat NASA het gebruikte als supplement voor astronauten. Door deze gezondheidsvoordelen is spirulina een gewild product bij mensen die sporten vanuit gezondheidsoverwegingen.

Van chocolade naar koekjes, naar koffie en thee
Aakas Sadasivam van Prolgae: "We voeren een strijd tegen ondervoeding en slechte voeding en willen iedereen gezonde voeding aanbieden. We dachten: waarom zouden wij het eten van chocolade en koekjes niet kunnen veranderen? Laten we onze chocolade en koekjes bio en vegan maken."

Daarom begon Prolgae producten te maken waarin 'superfoods' verwerkt zijn. "We willen binnenkort chocolade en koekjes op de markt brengen die vol proteïne, vitamine en energie zitten. Door het toevoegen van spirulina zullen deze producten ook antioxidanten bevatten en goed zijn bij het genezen van ziekten. We zijn ook van plan om spirulinakoffie, -thee, -yoghurt en andere producten te introduceren."

Bron: confectionerynews.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven