Eerste bio-dag brengt 90 telers en advocaten naar Oregon

Afgelopen week kwamen voor het eerst pionierende telers samen in het Amerikaanse Salem om wetgevers te ontmoeten en de belangrijke rol die bio in Oregon speelt te benadrukken.

Organic Valley, Amerika's grootste coöperatie van bio-telers en toonaangevend bio-merk, is een partnerschap aangegaan met Oregon Tilth, Oregon Organic Coalition, the Organic Trade Association, OMRI, Hummingbird, Mountain Rose Herbs, Friends of Family Farmers, Organically Grown Company, Oregon State University College of Agricultural Sciences en Oregon State University Extension Service om de educatieve lunch te organiseren. De doelen van dit partnerschap zijn het uitbreiden van bio in Oregon met bedrijven zoals McMinnville Creamery waarmee 50 banen gecreëerd werden en een investering van 18,5 miljoen euro gedaan werd. 

Organic Valley CEO en oprichter George Siemon schudt de hand van Oregons Governeur Kate Brown

Oregon is al leider in biologisch met 864 gecertificeerde bio-activiteiten en 309 miljoen aan bio-afzet bij teeltbedrijven. Het staat op de 9e plaats in de VS en heeft meer dan 11 miljoen euro voor bio-onderzoek ontvangen. De belangrijkste bio-producten zijn melk, alfalfa, aardappelen, vee en bessen. Er is 71.000 ha aan gecertificeerd areaal en 91% van de huishoudens koopt bio-producten.

Bron: prnewswire.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven