Het koppel dat biologische Kombucha naar de Ierse markt heeft gebracht

Er wordt gedacht dat het gefermenteerde drankje kombucha zo'n 200 jaar geleden in China is ontstaan. Kombucha zit vol met goede bacteriën die een positieve invloed hebben op de darmgezondheid en is een populaire keuze geworden voor gezondheidsbewuste consumenten over de hele wereld.

Er is echter een groot verschil tussen de massaal geproduceerde kombucha en de met de hand gebrouwen theedrank die in kleine hoeveelheden en met slechts een handvol ingrediënten wordt geproduceerd. De nieuw gelanceerde en in Ierland geproduceerde KO Kombucha valt in de tweede categorie en is een product van Ronan Coughlan en zijn levenspartner én bedrijfspartner Tracy Armstrong.

Voor de oprichting van KO werkten de Coughlan en Armstrong beiden in Londen. Coughlan heeft een achtergrond in de beeldende kunst en heeft bij Sotheby's gewerkt, terwijl Armstrong marketing manager was bij het tijdschrift Hello. Coughlan heeft zich om laten scholen tot brouwer en in 2017 verhuisde het stel naar Moate, in Co Westmeath, Ierland. Nu runnen ze KO vanuit de Ferbane Food Hub in Co Offaly.  

Opzetten van het merk
“Voordat we terug naar Ierland verhuisden, werkten we achter de schermen al zo'n zes maanden aan ons eigen merk, de smaken en de routes naar de markt," vertelt Armstrond. "Eenmaal terug in Ierland bouwden we een slaapkamer om tot een mini-brouwerij en zo begon KO. Binnen zeven maanden zijn we naar een commerciële unit verhuisd en nu zijn onze producten beschikbaar in meer dan 100 gezondheidswinkels, cafés en restaurants. We doen de distributie voor Dublin, Galway en de Midlands nog zelf, maar we gaan samenwerken met een distributeur om ook andere gebieden te kunnen bereiken." De kombucha wordt ook online verkocht en de bezorging van een kist met 12 flessen kost €35.

KO is op de markt gepositioneerd als premium product in dit segment en bestaat uitsluitend uit biologische ingrediënten. Het product is beschikbaar in drie smaken: Original, Blauwe bes en Aardbei. "Onze flessen van amber behouden de levende culturen in de dranken, aangezien deze gevoelig zijn voor licht. Bovendien is voor de dop geen plastic nodig," zegt Armstrong.

“Gefermenteerde voeding en dranken worden tegenwoordig geassocieerd met een gezonde darmflora, wat voor een gelukkiger bestaan zorgt. Ieder fles KO zit vol met symbiotische bacteriën en gist die de spijsvertering kunnen helpen en het immuunsysteem een boost geven."

Groeiende markt
De markt voor kombucha groeit wereldwijd en uiteindelijk zou het koppel hun producten ook graag willen gaan exporteren. Op dit moment ligt hun focus echter bij het opbouwen van hun merk in Ierland. Ze zijn niet van plan om het handmatige brouwproces te gaan automatiseren, omdat het produceren van "echte, levende kombucha" centraal staat bij wat ze doen, zegt Armstrong.

Op dit moment is er ongeveer €65,000 in het bedrijf geïnvesteerd dankzij de steun van Westmeath en Offaly LEOs en Enterprise Ireland. “Social media is enorm belangrijk geweest om het product onder de aandacht te brengen," zegt Armstrong. "Dit is een geweldig hulpmiddel omdat het ons helpt om transparant te zijn en om ons authentieke verhaal te delen - iets dat grote merken tegenwoordig missen. Mond-tot-mond reclame heeft ook een belangrijke rol gespeeld in onze ontwikkeling. Veel van onze klanten zijn bij ons gekomen doordat iemand onze producten aan hen heeft aanbevolen."

Bron: Irish Times (Olive Keogh)


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven