Biologische gerst als basis voor speciaalbier

Brouwerij Artemis en Agrifirm laten gerst vermouten. Deze week is de vermouting gestart van 100% lokale, duurzame gerst. Dit is de start van het proces om uiteindelijk een volledig biologisch Nederlands bier te maken.

De basis voor het bier vormt biologisch geteelde gerst. Agrifirm levert de gerst, waarna het vermout wordt en door brouwerij Artemis uit Dronten gebruikt wordt om er een speciaalbier van te brouwen.

Ketenkracht
Dit project is uniek omdat er regionale biologische brouwgerst vermout wordt. Agrifirm en brouwerij Artemis werken samen om de kennis van graanteelt en de kennis van het brouwen te bundelen. Daardoor is het mogelijk om lokale productie, duurzaamheid en kwaliteit te combineren in een korte keten.

Het doel is om een goed gewaardeerd kwaliteitsbier te produceren en daarnaast meerwaarde te creëren voor de Nederlandse gerstteler

Bron: Agrifirm


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven