Nieuw: biologische wijndrank met slechts 2% alcohol

Tholen – Wijnhoeve de Colonjes is de afgelopen periode druk bezig geweest met de ontwikkeling van een nieuwe productenlijn. “Het afgelopen jaar zijn we aan het werk gegaan om een drank te produceren in het lagere alcoholische segment”, vertelt Adam Dijkstra van Colonjes. “We merkten dat er weinig lekkere dranken zijn in dit segment, terwijl het wel steeds populairder wordt. We werken nu met een nieuwe techniek, waarmee we tot een 2% alcoholgehalte drank zijn gekomen.” Deze dranken worden wijndranken genoemd, omdat ze een te laag alcoholpercentage hebben als wijn bestempeld te worden.

De nieuwe dranken bestaan uit drie varianten: wit, rosé en rood. “De witte variant is fruitig met de smaak van citrus en appel. De rosé is net iets zoeter, zoals een wijn met aardbeien- of frambozensmaak. De rode variant is een soepele wijn met een lichte smaak. De drank geeft wel een drogend gevoel, zoals een glas wijn.”

“We zijn nu druk bezig met verschillende afzetkanalen, maar we zijn nog op zoek naar partners die het in het assortiment willen opnemen. De eerste reacties zijn in ieder geval positief. Op de verschillende beurzen hebben de bezoekers enthousiast gereageerd.” En de toekomst? “We zijn nu druk bezig met de ontwikkeling van een alcoholvrije variant. De eerste resultaten zien er hoopvol uit”, besluit Adam.

Voor meer informatie:

Wijnhoeve de Colonjes
Bredeweg 2
6562 DE Groesbeek 
024 3973754
receptie@colonjes.nl  
www.wijnhoevedecolonjes.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven