Snelle uitbreiding van een bedrijf uit Málaga in Peru

"Peru kan met Spanje vergelijkbare kwaliteit in mango's en avocado's bieden"

Alcoaxarquía Perú is het enige Peruaanse avocado- en mango-telende bedrijf dat zal deelnemen aan de Biofach beurs in Neurenberg, Duitsland, een beurs waar biologische producten centraal zullen staan. De belangrijkste aandeelhouders van dit bedrijf, dat een dochteronderneming is van het Spaanse bedrijf Alcoaxarquía (gevestigd in Vélez-Málaga), bevinden zich in Spanje.

Sinds zijn oprichting in 2017 is Alcoaxarquía Peru niet opgehouden te groeien. In 2018 exporteerde het bedrijf in totaal 63 containers met biologische mango en avocado. Dit jaar (2019) zal het bedrijf voor het eerst afzetten in China, de V.S. en Rusland. Daarnaast zal het areaal met biologische teelt en teelt in de omschakelingsperiode van 208 hectare uitgroeien tot meer dan 400 hectare. Deze biologische teelt heeft betrekking op mango en avocado en in mindere mate op andere gewassen, zoals gember, passievrucht en kurkuma. In mei zal begonnen worden met de bouw van nieuwe faciliteiten in Peru, voorzien van de allernieuwste technologie op het gebied van verwerking en verpakking.

 

"We hebben ervoor gekozen om in te zetten op Peru omdat we geloven dat de klimatologische eigenschappen van dit land kwalitatief het meest lijken op die van Spanje. Onze vestiging in Peru exporteert mango's en avocado's naar Spanje, die vervolgens in Zuid-Europa af worden gezet. Het fruit dat in Centraal- en Noord-Europa vermarkt wordt, wordt direct naar andere Europese havens verzonden in samenwerking met importeurs", vertelt José Antonio Alconchel, manager van Alcoaxarquía.

"Op dit moment zetten we vooral Spaanse Hass avocado en Peruaanse Fuerte avocado's met gladde groene schil af. Op het moment dat de Hass avocado's uit Spanje schaars beginnen te worden, zullen we beginnen met de afzet van de Peruaanse Hass".

Alcoaxarquía beschikt over eigen teeltbedrijven met tienjarige contracten en heeft daarnaast teeltpartners. "We sturen alle mango-en avocadoteelt in Peru aan. Op die manier kunnen we, in combinatie met de Spaanse teelt, een continue levering handhaven, terwijl we onze klanten kwaliteit en traceerbaarheid garanderen", besluit Alconchel.

Alcoaxarquía was aanwezig op de Fruit Logistica beurs. Op de Biofach beurs in Neurenberg is het bedrijf te vinden in een van de stands van PromPerú, in hal 2 / 2-215.

 

Voor meer informatie:
José Antonio Alconchel Jr.
Alcoaxarquía
M: +34 690043230
T: +34 951 33 39 34 
jose@alcoaxarquia.es
www.alcoaxarquia.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven