Boohoo.com neemt stap richting duurzaamheid met gerecyclede T-shirts

Veel modemerken hebben een slechte naam wat betreft duurzaamheid. 

De mode-industrie is één van de slechte industrieën voor het milieu en nu we als maatschappij steeds vaker voor iedere gelegenheid een nieuwe outfit willen, heeft het milieu hieronder te lijden.

Om de negatieve invloeden op het milieu van de steeds groter wordende kledingverkoop van online retailers tegen te gaan, proberen sommigen veranderingen door te zetten - en Boohoo is hier het voorbeeld van.

Het online merk heeft een nieuw project opgezet om duurzaamheid te promoten: een lijn van T-shirts die van gerecyclede materialen zijn gemaakt.

De T-shirts zijn beschikbaar in zwart of wit en met een milieuvriendelijke quote of afbeelding er op.

De T-shirts bevatten ook een recyclebaar label en een recyclebare verpakking. Dit zijn de eerste stappen van het bedrijf om zijn klanten meer duurzame kledingopties te bieden.

"De Boohoo Group erkent zijn verantwoordelijkheid in het onderwijzen van de consument op het gebied van duurzame kleding", zegt de directrice van het bedrijf, Carol Kane. 

De T-shirts worden gemaakt van 100% gerecyclede materialen en bestaan uit een katoen/polyester mix die gemaakt wordt van overblijfselen van biologisch katoen. Deze worden vervolgens versnipperd en gemixt met gerecyclede plastic flessen om een zachte katoenen garen te creëren.

Als je de volgende keer nieuwe T-shirts nodig hebt, zorg er dan voor dat je je ecologische voetafdruk minimaliseert.

Bron: Shemazing


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven