Zwitserse veggieketen Tibits opent ook in Duitsland

De Zwitserse veggieketen Tibits heeft haar eerste restaurant in Duitsland geopend. De dertiende vestiging van het bedrijf is ondergebracht bij Alnatura in Darmstadt. Het is na Londen de tweede buitenlandse vestiging.

Elf jaar na de eerste expansie naar Engeland waagt Tibits nu de sprong naar Duitsland. Afgelopen week werd in Darmstadt een Tibits-restaurant binnen de nieuwe hoofdvestiging van Alnatura geopend, meldt de Zwitserse krant Blick. 
Götz Rehn, de oprichter van biohandelsketen Alnatura, heeft Tibits benaderd, zegt Tibits-medeoprichter Reto Frei op aanvraag. Daaruit is een samenwerking ontstaan, baserend op zeer vergelijkbare waarden en de focus op duurzaamheid. Of Tibits nog verder zal expanderen in Duitsland staat open. „Het restaurant in Darmstadt zien we als mogelijke eerste stap", verklaart Frei.

Tibits had het moeilijk in Londen
Het op vegetarische en plantaardige gerechten gespecialiseerde familiebedrijf biedt in Duitsland gerechten uit bio-levensmiddelen aan die ze deels van Alnatura en diens leveranciers afnemen. De bekende Tibits-gerechten staan ook in Duitsland op het menu. In december opende Tibits in Lausanne haar eerste vestiging in Romandië.

Inclusief de twee restaurants in Londen bestaan er met de nieuwe vestiging in Darmstadt erbij inmiddels dertien Tibits-restaurants met in totaal circa 500 medewerkers. De keten die succes gewend was had het aanvankelijk moeilijk met de positionering in Londen. Daar gold vegetarisch en veganistisch eten aan het begin als afzien van eetgenot.

Migros niet betrokken bij de samenwerking
De Duitse bio-handelaar Alnatura werd in 1984 opgericht. In Zwitserland runt de Migros-coöperatie Zürich Alnatura-supermarkten. Migros verkoopt in Zwitserland de Alnatura-producten exclusief in haar supermarkten.

Volgens Reto Frei werkt Tibits direct met Alnatura samen en is het bedrijf niet betrokken bij de samenwerking tussen Alnatura en Migros Zürich.

Tibits werd in 2000 door de gebroeders Frei en de familie Hiltl, de eigenaren van het oudste vegetarische restaurant ter wereld, opgericht. Alnatura behaalt met 3150 medewerkers een omzet van 822 miljoen euro (2017/18). 

Bron: blick.ch 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven