Met 15 Franse en internationale exposanten

Natexpo vult groot paviljoen tijdens EcoSalud Barcelona

Van 12 t/m 14 april 2019 is Natexpo aanwezig op een ruimte van 400 m2 tijdens het handelsevenement EcoSalud Barcelona 2019. Dit evenement richt zich op gezonde voeding en biologische en natuurlijke producten. In het paviljoen van Natexpo zijn ongeveer 15 Franse en internationale exposanten aanwezig die hun biologische producten aan de Spaanse markt presenteren. Door het geven van verschillende presentaties wil het paviljoen aan de Spaanse winkels en leveranciers laten zien welke mogelijkheden de Franse biologische markt kan bieden.

In samenwerking met de Frans-Spaanse Kamer van Koophandel zal Natexpo ook zakelijke bijeenkomsten tussen exposanten en spelers op de Spaanse biologische markt gaan organiseren. Daarnaast zal er een specialist aanwezig zijn die een presentatie houdt voor buitenlandse leveranciers over de specifieke kenmerken van de Spaanse markt.

EcoSalud, plek voor gezonde voeding en supplementen
EcoSalud wordt al 32 jaar gehouden en is hét evenement voor Spaanse bedrijven en consumenten die de nieuwste producten en ontwikkelingen op de biologische markt willen ontdekken. Het evenement wordt afwisselend in Madrid en Barcelona gehouden en in 2017 waren er maar liefst 560 exposanten en 15.875 bezoekers bij het evenement aanwezig, verdeeld over drie dagen. Het doel van de samenwerking tussen EcoSalud en Natexpo is om de positie van het evenement als belangrijk handelsevenement en centrale ontmoetingsplek voor de biologische voedingssector te versterken.

Natexpo is een handelsevenement van Natexbio en wordt georganiseerd door de SPAS Organisation. Dit evenement is de eerste fase van de lancering van de Natexpo International Tour. Het leidende handelsevenement in Frankrijk helpt fabrikanten in de biologische sector, voornamelijk in Europa, met de ontwikkeling van hun export door hen in contact te brengen met spelers uit de doelmarkten. 

Spanje toont uitzonderlijke groeipotentie
Spanje is de leidende markt in Europa wat betreft het agrarische areaal dat voor de biologische teelt wordt gebruikt. Ieder jaar neemt de hoeveelheid grond die hiervoor wordt gebruikt met dubbele cijfers toe. De verwachting is dat de uitbreiding tussen nu en 2020 jaarlijks met 12% zal gaan toenemen.

Deze groei gaat gepaard met een groei in de consumptie van biologische goederen en Spanje staat nu dan ook in de top 10 van landen met de hoogte biologische consumptie. 

Door deze samenwerking kan Natexpo de Spaanse markt met zijn grote groeipotentie betreden via een prestigieus en bekend handelsevenement. Dit biedt EcoSalud ook de kans om zijn positie als een van de belangrijkste handelsevenementen van de biologische sector, zowel in Frankrijk als internationaal, te versterken.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven