Yn'e Sinne Farm biedt versbox aan met groenten, kruiden en bloemen

Vorig jaar is de jonge Grouster ondernemer Joël van den Broek een eigen kwekerij begonnen in groenten, bloemen en kleinfruit. Bij zijn tuin en in de Kringloopwinkel Grou konden inwoners van Grou en Jirnsum biologisch gekweekte groenten kopen. In deze vaak drukke tijden biedt Yn‘e Sinne Farm een nieuwe service aan in de vorm van een versbox met groenten, aangevuld met kruiden en bloemen.

Joël: “Natuurlijk zijn er meer partijen die dit doen, maar die producten worden vanuit heel Nederland naar Grou vervoerd. Omdat mijn groenten in en om Grou geteeld worden, krijgt men een mooi, lekker en duurzaam product in huis.”

Yn ‘e Sinne Farm geeft (on)gebruikte stukken grond een nieuw leven, door er voedsel op te telen voor de lokale bevolking, restaurants, supermarkten, gezinnen en andere belangstellenden. Joël: “Niet alleen de oogst is belangrijk. Alles om de tuin heen telt mee. De aarde, de zon, het water en de mensen. Sociaal, samen en sterk zijn de sleutelwoorden van Yn’e Sinne Farm.” Na een uitdagend jaar zit de Grouster ondernemer vol met plannen en nieuwe initiatieven voor het komende groeiseizoen.

Groentenbox
Voor het voedselpakket zoekt hij nieuwe afnemers die naast de wekelijkse groenten ook nauw betrokken worden bij de activiteiten van de kwekerij. “In de box zitten wekelijks vijf groenten en een slamix. Zo nu en dan zit er wat extra’s bij in de vorm van aardbeien, kruiden of bloemen. “Zo heb ik een vaste afname en krijgen klanten elke week verse groenten. Zo voorkomen we verspilling van voedsel”, legt Joël zijn groene en duurzame missie uit.

Pluktuin
Verder wil Yn’e Sinne Farm dit jaar meerdere activiteiten verzorgen. Er zal in 2019 weer een open dag zijn waarop de tuin de hele dag te bewonderen is. Naast de open dagen zullen er ook plukdagen worden georganiseerd van bijvoorbeeld aardbeien. Om de echte sfeer van de kwekerij op je bord mee te maken, hoopt Joël dit jaar een primeur met een ‘farmers-dinner’ te organiseren. In samenwerking met een afnemend restaurant kunnen belangstellenden genieten van een heerlijke maaltijd op de tuin. Joël: “Een lange tafel en heerlijk eten zijn de aangename randvoorwaarden om degene te leren kennen die bij je aan tafel zit”. Wie zelf op een biologische manier groenten wil verbouwen, kan zich aanmelden voor een workshop.

Voor meer informatie: 

ynesinnefarm@gmail.com  
www.facebook.com/ynesinnefarm

Bron: Grousters


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven