"Deze kwaliteitsgember biedt veel meer smaak"

GIMBER: bio-gemberdrank zonder alcohol

Je kent het probleem ongetwijfeld. Je bent op het zoveelste event waar je moet kiezen tussen alcohol, een overdosis suiker of ‘een waterke’. Dimitri Oosterlynck kende dit probleem ook, en ging op zoek naar een verrassend en verfrissend drankje dat zijn mannetje kan staan. Toen dit op niets uitdraaide, ontwierp hij eigenhandig een volwaardig alternatief. Introducing GIMBER: een geconcentreerde en 100% biologische gemberdrank zonder alcohol, maar boordevol karakter.

Veelzijdig
Een heerlijk verfrissend en krachtig aperitief op tafel toveren doe je simpelweg door koud bruiswater toe te voegen aan 3cl GIMBER. Werk af met wat ijsblokken, een takje tijm of munt en een partje limoen.

Meer zin in een warme opkikker? Voeg heet water toe aan een shot GIMBER of combineer met munt- of groene thee en citroenverbena of limoen. Warme chocolademelk wat beu gedronken? Voeg er 2cl GIMBER aan toe, een snuifje zeezout en een koffielepel vanille-extract.

Ook in de keuken voegt GIMBER een unieke toets toe aan je gerechten. Werk een stuk zalm af door het in te smeren met een mengeling van olijfolie, sojasaus, wat look en GIMBER voor je het in de oven schuift. Of wat dacht je van gemberkoekjes op smaak gebracht met GIMBER?


Rolls Royce van de gember
GIMBER wordt gemaakt met de beste Peruviaanse gember, die door kenners als de Rolls Royce onder gembersoorten beschouwd wordt. "Deze kwaliteitsgember biedt veel meer smaak, maar wordt slechts weinig gebruikt omdat het door zijn koppig en vezelrijk karakter moeilijker te verwerken en persen valt", vertelt oprichter en bezieler Dimitri Oosterlynck. "Ik moest op zoek naar een speciale pers die niet meteen stuk ging of verstopt raakte."

Dimitri Oosterlynck.

GIMBER is echter geen pure gemberdrank, gezien de gember gebalanceerd wordt door er een uitgelezen selectie aan kruiden en wat limoen aan toe te voegen. Noem het ook geen siroop, bij GIMBER is het hoofdingrediënt niet water of suiker, maar gember. Er worden geen smaak- of bewaarstoffen toegevoegd, en slechts een minimum aan Colombiaanse rietsuiker die voor een natuurlijke gekarameliseerde toets zorgt.

"Oorspronkelijk maakte ik de keuze voor een concentraat vanuit ecologisch standpunt, zo hoefde er geen water vervoerd te worden. Al snel bleek het een extra troef: GIMBER-lovers begonnen er mee te experimenteren en ontdekten al snel de veelzijdigheid die een voorgemengd drankje moeilijker kan bieden", aldus Dimitri Oosterlynck.

Unleash the power of GIMBER
GIMBER bevat 40% gember. GIMBER zag het levenslicht in maart 2018, maar is intussen al in heel wat mooie bars, restaurants en (pop-up) shops in België en Nederland te vinden. Denk maar aan Frederiek Van Pamel in Brugge, Mamuli Conceptstore in Buizingen, Alice Magasin in Gent, de BI'OK winkels in Waals-Brabant of Resto Henri, Café Walvis en Färm in Brussel! Ook in Nederland is GIMBER al aanwezig in mooie zaken als Klevering in Amsterdam, Conceptstore NYHAVN in Haarlem, Le Marais in Maastricht, Kiebert Natuurlijk in Heemstede, en de Organic Food For You winkels in Amsterdam, Laren en Bergen.

Een fles van 70cl GIMBER heb je al voor €24,95. Een halve liter GIMBER is de jouwe voor €21,95. En een leuke flacon in meeneemformaat van 20cl om overal de life of the party te zijn kost je €13,95.

Ongeopend kan je GIMBER tot één jaar na aankoop bewaren. Eens geopend bewaar je GIMBER tot zes weken in de koelkast. Schud GIMBER voor gebruik.

Voor meer informatie: www.gimber.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven