Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Cleanlabel maaltijdkit voor vier creatieve gerechten"

GRUT& en Qrop - nieuw van De Halm

Tholen - De 2019-editie van de BIOFACH wordt voor De Halm extra speciaal. Er worden namelijk twee nieuwe concepten uitgerold. Het eerste concept, Qrop, is een internationaal granola merk. "De verpakking heeft een unieke uitstraling en is nog niet eerder vertoond. De smaken zijn zeer bijzonder en de verpakkingen zijn uiteraard biologisch afbreekbaar. Het gaat om zogenaamde 'verwensmaken', met een niet al te hoog suikergehalte. Verder laat ik hier nog niks over los en nodig ik iedereen uit om in onze stand meer te weten te komen over dit nieuwe concept", vertelt Rob van den Berg, algemeen directeur van het in Heeswijk-Dinther gevestigde De Halm.

Rob wil wel al meer vertellen over het tweede concept, GRUT& genaamd. Hierin worden Nederlandse havergrutten gebruikt als kookgraan (en dus als rijstvervanger) in een cleanlabel maaltijdkit die geschikt is voor twee personen. "In de verpakking zitten enkel een kruidenmengsel en havergrutten. De recepten zijn zo samengesteld dat er geen food waste is; alles wordt in één keer gebruikt. We introduceren vier lekkere en zeer creatieve gerechten, die tijdens de BIOFACH uiteraard ook uitgebreid te proeven zijn. Voor het buitenland komt er ook een Engelstalige variant onder de naam OATS&MEAL." Dit zijn de 4 GRUT&-gerechten: Risotto, Curry, Shakshuka en Chili.



Hij geeft aan dat het idee voor de maaltijdkit vorig jaar op de BIOFACH ontstaan is. "Toen kookten we in onze stand allerlei gerechten waarin we onze havergrutten verwerkten. In samenwerking met een studente van de opleiding Food Innovation zijn we vervolgens aan de slag gegaan met de ontwikkelingen van deze kits. Dit bleek uiteindelijk een heel gestructureerde manier van productontwikkeling, wat in korte tijd leidde tot GRUT&"



Geïnteresseerden zijn van harte welkom om onder andere beide nieuwe concepten te komen bekijken op de stand 5-108 in hal 5.

Voor meer informatie:

Rob van den Berg
Meesters van De Halm
De Morgenstond 11b
5473 HE Heeswijk-Dinther
0413 293090
rob@dehalm.nl 
www.meestersvandehalm.nl