Pakistan: Eerste biologische katoen geoogst in Beloetsjistan

In de Pakistaanse stad Beloetsjistan is de eerste biologische katoen van het land geteeld. De ceremonie van de biologische certificering is gehouden bij Kot Sabzal, meldt de lokale media.

Volgens het Wereld Natuur Fonds (WNF) werd de oogst van de katoen mogelijk gemaakt door de medewerking van het ministerie van Landbouw in Beloetsjistan.

De minister van Landbouw van Beloetsjistan, Zamrak Khan, zei dat de provinciale overheid zeer toegewijd is aan het promoten van biologische landbouw binnen de provincie.

Ook zei hij dat de overheid van Beloetsjistan binnenkort een biologisch agrarisch beleid zal gaan ontwikkelen.

Pakistan is de op vijf na grootste producent van katoen in de wereld en de op drie na grootse exporteur van ruwe katoen.

De directeur van WNF Pakistan, Hamad Naqi Khan: "We hebben voor een enorme doorbraak gezorgd in de katoensector van het land en dit zal enorme voordelen hebben voor belanghebbenden en voor de gehele economie van Pakistan."

Later werd een workshop gehouden waaraan vertegenwoordigers van merken, soorten textiel, spinners en tussenpersonen deelnamen en hun zorgen over de ontwikkeling van een haalbare leveringsketen van biologisch katoen in Pakistan uitten.

Bron: Pakistan Today Profit


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven