Fermentino: biologische, plantaardige 'kaasvervanger'

Tholen – Steeds meer consumenten gaan plantaardig eten en eten daardoor minder vlees. Euro Company speelt daarop in door de productie van een plantaardige vervanger van kaas. “Wij maken een alternatief op basis van biologische cashewnoten, water en zout”, vertelt Gert-Jan de Groot. “Het product is gefermenteerd, waardoor het een goed verteerbaar alternatief is voor kaas.” Euro Company is een verwerker van biologische noten en zuidvruchten in Italië.

"Op Food Matters Live wonnen we de award voor ‘best new ingredient of the year’. Fermentino is er ook als spread welke te gebruiken is als alternatief voor roomkaas (maar dan van slechts 3 ingrediënten; cashewnoten, water en een snufje zout)", aldus Gert-Jan. 

Euro Company zet deze producten in de markt als een nieuwe categorie: Fermentino. ‘Fermentino’ is het woord dat gereserveerd is voor producten die verkregen worden door de fermentatie van alleen noten en/of zaden, water en zout. Eventueel kunnen daar verse kruiden, specerijen of bloemen aan toegevoegd worden. Het resultaat is dus een heerlijk zuiver plantaardig product gemaakt van eigenlijk enkel noten. Het is transparant, lekker, plantaardig en vol goede voedingsstoffen.”

Maar een nieuwe productcategorie ontstaat natuurlijk niet zomaar. “We realiseren ons dat het veel effort zal vragen om het woord Fermentino als categorienaam bij de consument tussen de oren te krijgen”, aldus Gert-Jan. “Tegelijkertijd denken we dat dit de enige weg is om zo’n nieuwe groep een naam te geven. Fermentino is een woord dat ook door anderen gebruikt mag worden mits het maar voldoet aan de omschrijving. Doel is om de categorie puur en zuiver te houden en het niet te laten bederven door allerhande aroma’s en andere toevoegingen”, besluit hij. Euro Company heeft ook een boek uitgegeven over Fermentino. Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen met Gert-Jan. 

Voor meer informatie:

Gert-Jan de Groot
0625046284
gdegroot@eurocompany.it 


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven