JASA met duurzame verpakkingsoplossingen op Fruit Logistica

Dagelijks gaan er duizenden plastic verpakkingen over de toonbank. Plasticsoep wordt een steeds groter probleem en consumenten zijn steeds meer bezig met het consuminderen van plastic. Daarom gaan consumenten steeds vaker op zoek naar recyclebare alternatieven of kopen zij verpakkingsvrije producten.

Als reactie op deze marktontwikkeling presenteert JASA twee duurzame verpakkingsoplossingen op de Fruit Logistica in Berlijn (6-8 februari): Bag-2-Paper en een 100% recyclebare schaalverpakking voor appels.

Bag-2-Paper

JASA heeft een nieuwe technologie voor haar verticale verpakkingsmachines ontwikkeld: Bag-2-Paper. En het mooie is, het is 100% papier, zonder plastic coating en dus 100% recyclebaar. Daarnaast wordt de verpakking gesloten zonder te sealen én razendsnel verpakt met de verticale verpakkingsmachine.

Traditionele papieren verpakkingen bevatten vaak een plastic coating en zijn daardoor niet te recyclen. Dankzij het verticaal verpakken behouden de Bag-2-Paper™ machines de snelheid die u gewend bent. Doordat er geen hitte gebruikt wordt om de verpakkingen te sealen, zijn de Bag-2-Paper™ machines ook nog eens heel energiezuinig. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar dat is ook te merken in de kosten.

De nieuwe Bag-2-Paper™ verticale verpakkingsmachine is vooralsnog te gebruiken voor drie verschillende soorten verpakkingen, namelijk: de vlakke pillow verpakking, een verpakking met zij-invouwen en doy-style verpakkingen.

100% recyclebare schaalverpakking voor appelen

JASA heeft ook een 100% recyclebare technologie voor het verpakken van appelen ontwikkeld.

De nieuwe schaal verpakkingen bestaan uit sleeves gemaakt van 100% recyclebaar karton en, in veel gevallen, uw huidige schalen. Daarmee vervangt de sleeve het folie materiaal wat nu gebruikt wordt om appelen te verpakken. Met de nieuwe sleeves voor appelen blijven de appelen goed zichtbaar in de verpakking zonder dat de appelen uit de verpakking genomen kunnen worden. Daarnaast is er een handvat in de sleeves geïntegreerd zodat de verpakkingen goed draagbaar zijn. De sleeves zijn onder andere geschikt voor schalen met 4 of 6 appels.

De in 2018 geïntroduceerde Sleever is ontworpen aan de hand van de eisen en wensen van de gebruiker: de Sleever verwerkt tot maximaal 80 appel schalen per minuut, heeft een zeer korte omsteltijd van minder dan 5 minuten, heeft een hygiënisch design en is zeer eenvoudig te bedienen. De Sleever is een compacte plug-and-play machine en daardoor toepasbaar in vrijwel elke verpakkingslijn. Daarnaast is de Sleever energiezuinig, compact en verdient zichzelf binnen een jaar terug door kosten te besparen met automatisering.

Fruit Logistica

De nieuwe ontwikkelingen worden op de Fruit Logistica in Berlijn gelanceerd. U kunt JASA vinden van 6 tot 8 februari 2019 in Hal 9, stand D-14.

Voor meer informatie: www.jasa.nl


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven