Bart Maes: "Een ecologische wereldprimeur"

Amanprana gebruikt volledig composteerbare hersluitbare verpakking

Amanprana, het kleine familiale bio-bedrijf uit Schoten (België), verpakt haar biologische tarwekiemen, speltkiemen en kokosmeel voortaan in een hersluitbare stazak met zip-sluiting die volledig composteerbaar is, inclusief de sluiting. De verpakking is een eigen concept, gegroeid vanuit de cradle-to-cradle filosofie die Amanprana van bij haar ontstaan nastreeft.

"Ecologische wereldprimeur"

"Deze stazak is van A tot Z composteerbaar. Dat is op zich een ecologische wereldprimeur", zegt Bart Maes, oprichter van Amanprana. 
Het nieuwe zakje bestaat uit alternatief papier, Paperwise (70 gr), speciaal ontworpen voor Amanprana. Het wordt gemaakt van landbouwafval; bladeren en stengels die overblijven van de oogst worden tot grondstof voor papier verwerkt. Paperwise wordt bovendien gemaakt met groene energie, afkomstig uit biovergisting. Dit bespaart CO2-uitstoot en vermindert het gebruik van fossiele brandstoffen. Het is dus niet alleen een composteerbaar papier, maar ook "groen" van bij de productie. Het papier voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen voor voedingsgeschikte verpakkingen.

De binnenkant is een bio-composteerbare film. Hierbij komt dat de zip-sluiting eveneens gemaakt is van composteerbare materialen, wat het zakje momenteel uniek maakt! De nieuwe verpakking voldoet aan de Europese norm voor industriële compostering (EN 13432). 

Met deze verpakking toont Amanprana dat producenten zelf ook voor ecologische verpakkingsoplossingen kunnen zorgen. Amanprana streeft er steeds naar om in elk opzicht ecologisch en duurzaam te werk te gaan.

Vier Amanprana producten worden geleverd in de nieuwe composteerbare Paperwise verpakking: tarwekiemen rauw (200 gram), tarwekiemen veredeld (200 gram), speltkiemen met speltzemelen (200 gram) en kokosmeel (250 gram).

Alle producten zijn verkrijgbaar bij www.amanvida.eu, de officiële webshop van Amanprana.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven