VK: Planet Organic zegt als eerste retailketen zero food waste te hebben bereikt

De Engelse biologische food retailer Planet Organic zegt dat het de eerste keten in het land is die 0% voedselverspilling, oftewel zero food waste van eetbare voeding heeft bereikt.

De retailer, die zeven supermarkten heeft in Londen waarin ook food-to-go wordt verkocht, is een samenwerking aangegaan met Olio, een app waarmee overtollige voedselproducten kunnen worden gedeeld. Sinds het begin van de samenwerking heeft Planet Organic meer dan 55.000 porties voeding uitgedeeld.

Planet Organic doet ook mee aan Olio's Food Waste Heroes (FWH)-programma. Dit programma heeft al meer dan 1800 FWH's geworven die onverkochte voeding van meer dan 280 bedrijven 'redden' voordat ze bij het afval gegooid worden. 

Amran Ali, vrijwilligster bij Olio, haalt al zeven maanden overgebleven voedsel op bij de filialen van Planet Organic aan Devonshire Square en Essex Road. In een gesprek met de Huffington Post zei ze: "Ik heb de voeding die ik heb opgehaald met meer dan 100 mensen in mijn buurt gedeeld: alleenstaande ouders die het moeilijk hebben, ouderen, invaliden en kwetsbare mensen hebben allemaal geprofiteerd van de overgebleven voeding. "Ik ben ervan overtuigd dat het belangrijk is om te doen wat we kunnen voor mensen die het moeilijk hebben en daarnaast helpen we de planeet ook," zegt ze. 

Over de samenwerking met Olio zei Peter Marsh, de directeur van Olio: "We werken keihard om voedselverspilling te verminderen, maar een bepaalde hoeveelheid verspilling bleef onvermijdelijk. We hebben jaren gezocht naar een partner die ons kon helpen om ook dit te verminderen en Olio was de eerste die de noodzakelijke capaciteiten hiervoor had. De samenwerking heeft al enorme voordelen opgeleverd en als nog meer bedrijven zich aan zouden sluiten bij dit mooie initiatief, zou de hoeveelheid foodwaste enorm afnemen om nog maar niet te spreken van de voordelen die het kan hebben bij het tegengaan van armoede en honger in gemeenschappen. 

Planet Organic is in 1995 opgericht door Renée Elliott en is in oktober 2018 overgenomen door het investeringsbedrijf Inverleith LLP. Dit bedrijf heeft beloofd dat het het aantal winkels van de keten de komende vijf jaar zal verdubbelen.

Bron: Natural Products Global (Jim Manson)


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven