Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Nederlanders zijn heel ruimdenkend over veganistische chocolade"

Caribbean Gold: de 'gouden' veganistische chocoladereep

Tholen - De Duitse chocoladefabrikant EcoFinia (bekend van Vivani) presenteerde op de Bio-beurs in Zwolle de nieuwste iChoc Expedition-variant: Caribbean Gold. Alexander Kuhlmann kijkt met een goed gevoel terug op de beurs: "De reacties in Zwolle waren overweldigend. Er was veel belangstelling voor de nieuwe reep en bijna iedereen die er van geproefd heeft, vond de reep lekker. Ik denk dat vooral de 'gouden' kleur veel aandacht trok." Sowieso is Alexander blij met de houding van de Nederlanders ten opzichte van veganistische chocolade. "Tot mijn verrassing zijn heel veel Nederlanders erg ruimdenkend als het gaat om veganistische chocolade. Dit toont aan dat 'veganistisch' meer en meer zijn plek aan het veroveren is in de maatschappij."

Het merk iChoc behoort inmiddels tot de populairste Duitse veganistische merken. Nieuw in het assortiment is de Expedition-reep 'Caribbean Gold'. "Dit is een echte productinnovatie: dit is de eerste 'gouden' veganistische chocoladereep. De kokosbloesemsuiker geeft deze romige witte reep zijn gouden kleur. Ook de smaak is bijzonder, met lichte tonen van mout en karamel." Met deze introductie bestaat het iChoc-assortiment inmiddels uit zes veganistische varianten op de klassieke melkchocolade en drie chocoladerepen waarin suikeralternatieven verwerkt zijn.

Het begon allemaal met het succes van iChoc's zustermerk Vivani, wiens veganistische chocoladerepen in het verleden al gekroond werden tot 'Best Vegan Confectionery' bij de Britse Viva-awards (www.viva.org.uk). Omdat het Vivani-assortiment niet alleen veganistische producten bevat, besefte Andreas Meyer (Managing director van Vivani-producent EcoFinia) al snel dat er vraag was naar een nieuw merk dat uitsluitend toegewijd is aan veganistische producten. Sinds 2015 produceren ze in de chocoladefabriek in Herford (Oost-Westfalen) dan ook de veganistische iChoc-chocoladerepen.

Links Alexander Kuhlmann in de stand van EcoFinia tijdens de Bio-beurs in Zwolle. Rechts de Sunny Almond en de Caribbean Gold.

De producent exporteert de iChoc-repen inmiddels naar tal van landen over de hele wereld, waaronder Finland, Groot-Brittannië, Portugal en Israël. Dit zijn stuk voor stuk landen waar veganisme momenteel een grote vlucht neemt. In Duitsland is iChoc verkrijgbaar bij dm, REWE en Real, maar ook in de natuurvoedingswinkels.

De cacao die verwerkt wordt in de iChoc-repen is afkomstig van landbouwcoöperaties in de Dominicaanse Republiek, waarmee het bedrijf langetermijnrelaties heeft opgebouwd. Controversiële ingrediënten, zoals palmolie en sojalecithine, worden bewust vermeden. De repen worden verpakt in een milieuvriendelijke verpakking, dankzij een composteerbare NatureFlex-film en een omhulsel dat gemaakt is van FSC-gecertificeerd karton. "Dit is echt belangrijk voor ons", legt Andreas Meyer uit. "Biologische ingrediënten, eerlijke lonen voor onze leveranciers en verantwoorde verpakkingen zijn net zo belangrijk voor de veganistische chocolade als het feit dat de productie vrij moet zijn van dierlijke producten. Dit hoort voor ons bij elkaar."

Veel veganisten waarderen de zes 'Rice Choc'-chocoladevariëteiten van iChoc vanwege hun gelijkenis met de populaire originele melkchocoladerepen. Het Expedition-assortiment daarentegen biedt compleet andere smaken. De varianten Carribean Gold, Jungle Bites en Sunny Almond bevatten geen melkvervanger. In plaats daarvan experimenteren ze met amandel-nougat, amandelboter, gemalen tijgernoot en kokosbloesemsuiker.

Voor meer informatie: Alexander Kuhlmann, kuhlmann@ecofinia.de, www.ichoc.de