Zwarte komijnolie trekt de aandacht tijdens Bio-beurs

Zwarte komijnolie heeft in de afgelopen jaren steeds meer aan betekenis gewonnen en dat niet zonder reden: deze bijzondere olie wordt verschillende positieve eigenschappen toegeschreven. Nu hebben ook de Nederlanders de smaak te pakken – want tijdens de Bio Beurs heeft het Franse bedrijf Bio Planète deze olie gepresenteerd en laten proeven.

Zwarte komijn behoort tot de ranonkelfamilie. In het Oosten wordt deze plant al meer dan 2.000 jaar ingezet als kruid en natuurlijk geneesmiddel. De Egyptenaren geloven al sinds tijden in de geneeskrachtige werking van zwarte komijn. In het Westen werd zwarte komijnolie echter pas in de loop van de afgelopen jaren steeds bekender en populairder. Het wordt in de natuurgeneeskunde en homeopathie vaak ter behandeling van allergieën aanbevolen.

Bio Planète zwarte komijnolie wordt geperst uit hoogwaardig, Egyptische zaad en slechts eenmaal gefilterd. Het 'goud van de farao's', zoals het ook weleens genoemd wordt, heeft met 54 gram per 100 ml een hoog gehalte aan omega 6-vetzuren. Het vervangen van verzadigde vetzuren door meervoudig onverzadigde vetzuren in de voeding draagt bij aan het behoud van een normale cholesterolspiegel in het bloed. Aanbevolen wordt om dagelijks 1 theelepel (3,5 ml) zwarte komijnolie in te nemen, waarbij het naast een afwisselende en evenwichtige voeding, evenals een gezonde levenswijze, goed is voor het behoud van een goede gezondheid. Bovendien bevat zwarte komijnolie waardevolle etherische oliën, en is daarom bijzonder populair voor aromatherapeutische toepassingen.

Zwarte komijnolie harmoniseert heel goed met oriëntaalse gerechten, flatbread, kikkererwten, kaas en bonen. Het is bijzonder geschikt voor veganisten, gezondheidsbewuste genieters en mensen met een verhoogde behoefte aan voedingsstoffen.

Voor meer informatie: www.bioplanete.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven