Oppervlakken vervaardigd van vezels uit ananasbladeren

's Werelds allereerste veganistische hotelkamer geïntroduceerd

De ontwerpstudio Bompas & Parr heeft in een Londens hotel de eerste veganistische hotelkamer ter wereld geïntroduceerd. Bij de ontwikkeling van de hotelkamer is het gebruik van leer, wol en veren volledig vermeden. Er is uitsluitend gebruik gemaakt van materiaal op plantaardige basis. De kamer bevindt zich binnen het Hilton London Bankside en bestaat uit een slaapkamer, een huiskamer en een badkamer.

Een groot deel van de oppervlakken in de hotelkamer is bekleed met een materiaal genaamd piñatex. Dit is een alternatief voor leer dat oorspronkelijk is ontwikkeld door het bedrijf Ananas Anam. Het materiaal is vervaardigd van vezels die in ananasbladeren worden gevonden. Het materiaal is onder andere gebruikt voor de banken, kussens en het hoofdeind van het bed. Waar normaal veren als opvulmateriaal voor kussens zouden worden gebruikt, is er nu gekozen voor bamboevezels, biologische boekweit en gierstzaden. Bij het tapijt is gekozen voor katoen in plaats van wol.

Het is niet voor het eerst dat Bompas & Parr milieubewuste creaties aflevert. Eerder ontwikkelde het bedrijf in het donker oplichtende juwelen op basis van lichtgevende algen en de eerste niet-smeltende ijslolly ter wereld.

Meer informatie:
Bompas & Parr  
www.bompasandparr.com  

Bron:  Dezeen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven