Dirk-Jan Polak, Hollands Wild:

“Nederlands wild is duurzaam en diervriendelijk”

Tholen - Hoewel het voor de meeste EKO-ondernemers vanzelfsprekend is, heeft EKO-keurmerk voor 2019 voor het eerst aangegeven wat zij echt niet bij EKO vinden passen. Zo wordt kweekwild niet meer aangemerkt als wild, maar als een product uit de gewone veehouderij.

Daar is Dirk-Jan Polak, van Hollands Wild, heel blij mee. “95% van het wild dat in Nederland wordt geconsumeerd, is afkomstig van kweekfarms of het buitenland. Maar bij Hollands Wild gaan we wel voor echt wild. Wij zetten enkel wild uit de Nederlandse natuur af. Daar horen bij ons bijvoorbeeld ook Schotse Hooglanders bij”, vertelt Dirk-Jan. “Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat dit vlees heel duurzaam en diervriendelijk is, waaronder onderzoek van het Voedingscentrum, WWF en stichting Natuur en Milieu. Wild is eigenlijk het scharreligste vlees.” 

Dirk-Jan is begonnen met Hollands Wild vanuit zijn achtergrond als teler samen met zijn zakenpartner Jo Kloet. “Toen ik nog teler was, ging ik geregeld jagen om de schade door wild te beperken. Een jaar of zeven, acht geleden waren er problemen met het overschot aan ganzen. Toen zijn we gaan uitzoeken hoe de keten eruit ziet en kwamen we erachter dat er weinig vraag is”, vervolgt Dirk-Jan.

Binnen deze markt hebben de ondernemers verschillende stappen gezet. “Het aanbod van wild is jaarrond en hierdoor dus meer dan een exclusief stuk vlees met Kerst. We hebben het afgelopen jaar ook tijdens de hittegolf bijvoorbeeld goed gedraaid. De belangrijkste afzetkanalen voor ons zijn boerderij- en biologische winkels en de horeca”, besluit Dirk-Jan.

Voor meer informatie:

Dirk-Jan Polak
Hollands Wild
info@hollandswild.info  
www.hollandswild.info 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven