Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse wedstrijd biologische landbouw: Bioland-Hof Pfänder GbR wint prijs

Sinds 2001 organiseert het Duitse ministerie van Voeding en Landbouw de landelijke wedstrijd biologische landbouw. De drie prijswinnaars van dit jaar werden onlangs op de Internationale Grüne Woche in Berlijn onderscheiden door de Duitse minister van Landbouw Julia Klöckner. Groentenbedrijf 'Bioland-Hof Pfänder GbR' uit Schwabmünchen is één van de winnaars dit jaar. Daarnaast hebben ook 'Obstparadies Martin Geng' samen met 'Obstmanufaktur Johannes Geng' uit Staufen, evenals Naturland-bedrijf 'Hof Eselsmühle' uit Lohra gewonnen.

Innovatiekracht
„Het is indrukwekkend te zien hoeveel moed, creativiteit en vooral innovatiekracht er juist in familiebedrijven schuilt. Innovatiekracht, die er in belangrijke mate bijdraagt aan de duurzame en consequente verdere ontwikkeling van onze landbouw op veel gebieden. Want de winnende bedrijven laten zien dat een effectieve en rendabele werkwijze, die tegelijkertijd echter ook bronnen ontziet, samen kunnen gaan. Zij zijn pioniers en een goed voorbeeld voor de hele branche, ook met het oog op de duurzaamheidsstrategie van de Bondsregering. Want tot 2030 willen we bereiken dat op twintig procent van het landbouwareaal biologisch geteeld wordt.

De beslissing of dit gaat lukken ligt bij de telers. Met mijn ministerie wil ik hen echter een goed politiek kader bieden, ervoor zorgen dat de groei van de branche wordt bevorderd. Onder andere met onderzoeks- en kennisoverdracht, competente advisering en een aanpassing van de opleidingsinhoud binnen de landbouwsector. Bovendien helpt de landelijke wedstrijd biologische landbouw als belangrijke katalysator. Ook dit jaar zijn de bekroonde concepten weer wegwijzend voor de branche", benadrukt de minister.

Achtergrond
De jury bekroonde alle drie de prijsdragers in de categorie 'Het totale bedrijfsconcept'. Gemüsehof Pfänder van Johannes en Florian Pfänder werd onder andere onderscheiden voor haar eigen composterings- en bemestingsconcept met een verregaand gesloten bedrijfskringloop.

Verdere informatie: 
Johann Pfänder
Krumbacher Straße 71
86830 Schwabmünchen
Telefoon: (08232) 8501
Telefax: (08232) 906222
E-mail: info@pfaender-hof.de 
www.pfaender-hof.de 

Publicatiedatum: