Jeffrey Moret, TOFF:

"De laatste twee jaar hebben we 52 weken per jaar bio-mango's en avocado's uitgeleverd"

Tholen - Alweer vier jaar geleden koos Jeffrey Moret voor het vrije ondernemerschap in de biologische AGF-handel. "We hebben geen jaar gehad waarin we niet gegroeid zijn en zijn de strijd aardig aangegaan met de grote jongens", blikt de eigenaar van TOFF uit Barendrecht, terug. "Hoewel we aardig wat personele wisselingen hebben gehad, heb ik altijd vastgehouden aan mijn visie en gelukkig is het resultaat niet uitgebleven."

Met name de laatste twee jaar heeft TOFF fors ingezet op de overzeese handel. " In twee jaar tijd zijn producten als mango's en avocado's van een kleine productgroep een top-5 product geworden. Naast biologisch zijn alle producten ook GlobalGAP en GRASP-gecertificeerd. Ik mag wel zeggen dat we het topsegment retail in de landen om ons heen beleveren. De afgelopen twee jaar hebben we zonder een gat onze klanten 52 weken per jaar van mango's en avocado's voorzien. Soms moesten we wereldprijzen betalen voor een doos avocado's, maar het is wel gelukt om ten allen tijde de programma's uit te leveren", vertelt Jeffrey, trots.

"We zitten momenteel volop in het Peruaanse mangoseizoen. De start was onder meer door stakingen niet eenvoudig, maar onze telers hebben zich goed herpakt en we krijgen structureel product binnen. Er was even sprake van een overaanbod, maar de markt heeft zich goed hersteld. Het Peruaanse seizoen loopt nog zeker tot en met maart door. Daarna schakelen we over op Afrikaanse mango's uit onder meer Burkina Faso. Aangevuld met Spaanse mango's kunnen we jaarrond in de vraag van onze klanten voorzien", vertelt Jeffrey. Ook voor avocado's heeft de bio-importeur een jaarrond programma. "We werken zelfs met jaarprijzen. Tot en met april zitten we in de Spaanse avocado's en vanaf april betrekken we ook avocado's uit Peru, waarmee we aangevuld met Kenia jaarrond kunnen leveren."

Ook gember behoort tot de hardlopers van TOFF. "We komen uit een lastig Peru-seizoen, waarbij er weinig product beschikbaar is. Gelukkig hebben we dankzij vaste afspraken met onze leverancier structureel aanvoer binnengekregen. Maar de prijzen liepen op een gegeven moment op naar 40/50 euro voor een doos. Momenteel verkopen we de laatste pallets Peruaanse handel en volgende week verwachten we de eerste containers uit China. Ook daarvan verwacht ik tot de zomer zeker twee containers per week en ik heb er goede verwachtingen van."

Het overzeese bio-hardfruitassortiment behoort al vanaf de beginjaren tot het kernassortiment van TOFF. "Voor bio-appelen en peren van overzee hebben we traditiegetrouw veel klandizie. Eind februari gaan we van start met het eerste Argentijnse hardfruit. We verwachten meer containers. Met name de importappelen waren het afgelopen jaar erg duur. Ik verwacht opnieuw hoge prijzen, maar weet niet of we het niveau van vorig jaar halen. We krijgen een breed rassenpakket binnen van Gala-, Braeburn-, Cripps Pink- en Red Delicious-appelen tot Williams-, Packham, D'Anjou en Forelle-peren.

Voor meer informatie:
Jeffrey Moret
TOFF
+31 (0)85 070 4572
jeffrey@toffbv.nl
www.toffbv.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven