FrieslandCampina exporteert bio-zuivelproducten naar Azië

Tholen – Afgelopen jaar is FrieslandCampina begonnen met de export van biologische houdbare melk naar Vietnam. “We merken dat er veel vraag naar onze producten is in Azië”, vertelt Jan-Willem ter Avest van FrieslandCampina. “We exporteren al vele decennia producten naar Azië en nu neemt ook de vraag naar biologische producten toe.” Biologisch is een bijzondere melkstroom. Basis hiervoor is dat er afzet moet zijn voor de hoeveelheid melk die binnen de melkstroom wordt afgenomen. Dit sluit aan bij de strategie van “Melk met Meerwaarde”

FrieslandCampina exporteert de biologische houdbare melk onder het merk Dutch Lady naar Vietnam. “Daarnaast zijn we nu ook bezig met de opstart met de productie van ingrediënten voor bio-kindervoeding naar China.” In de wandelgangen hoor je geregeld dat Aziaten geen melkproducten kunnen verdragen. Dat is onzin, volgens Jan-Willem. “In niet alle regio’s hebben mensen dezelfde mate van lactose-intolerantie. Bovendien kunnen mensen die lactose-intolerant zijn wel yoghurt of kaas eten.” Over het algemeen zien ze bij FrieslandCampina de vraag vanuit Azië toenemen, zowel voor gangbare- als bio-producten.

“FrieslandCampina investeert in de marktontwikkeling van biologisch, onder andere in de Aziatische markt. De certificering hiervoor is in 2018 gerealiseerd. Hier zijn we ook heel trots op. De verkoop van Biologische ingrediënten zal in 2019 gaan beginnen. Er is op dit moment een wachtlijst voor bedrijven die in 2019 omschakelen. Deze bedrijven zijn hierover in 2018 geïnformeerd en krijgen elk kwartaal een update. Toelating zal gebeuren op volgorde van de wachtlijst. Risico van omschakeling is, zoals dat altijd al is geweest, de verantwoordelijkheid van de melkveehouder zelf”, besluit Jan-Willem.

Voor meer informatie:

info@frieslandcampina.com   
www.frieslandcampina.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven