Michel Ramselaar, BD-Totaal:

"Vega/vegan-markt nog niet klaar voor horeca- en cateringvolumes"

Tholen – De vraag naar biologisch in de foodservice groeit jaar op jaar. BD-Totaal Organic Foodservice in Houten is daarin meegegroeid. "We groeien naar tevredenheid. We bieden inmiddels een groot pakket aan bio-producten voor de horeca. Zo zijn de meeste basisproducten voor in de keuken in grootverpakking bij ons verkrijgbaar", vertelt Michel Ramselaar, die inmiddels al tien jaar bij BD-Totaal werkt en hij heeft de ontwikkeling van biologisch in de foodservice dan ook op de voet kunnen volgen. Een belangrijke stap voor de huidige groei is in 2017 gezet: "Zo bieden wij het laagste orderbedrag en het grootste bio-assortiment. Tevens hebben we ons assortiment producten, die per stuk verkrijgbaar zijn, verder uitgebreid. Dit maakt het ook voor de kleinere horecabedrijven aantrekkelijk om bij ons een order te plaatsen."

Peter Lamet en Michel Ramselaar in de stand van BD-Totaal op de Bio-beurs.

Vega en vegan blijft nog achter
Het assortiment is echter nog niet compleet, omdat de markt voor bepaalde producten wat achter blijft, meent hij. "Zo is de markt voor gekoelde vega- en vegan producten bijvoorbeeld nog niet klaar voor de grotere partijen waarnaar vraag is vanuit de horeca en catering. Daar lopen wij zeer regelmatig tegenaan. Voor een bedrijfsrestaurant is het echt niet te doen om met kleinverpakkingen aan de slag te gaan wanneer ze vele kilo's nodig hebben. Dat is dus best wel een dingetje. Het is natuurlijk een kwestie van volume, maar als je ergens nooit aan begint, zal je ook nooit het volume krijgen. Eigenlijk zijn alleen de tofublokken in grootverpakking verkrijgbaar."

Nieuwe 5 liter tankjes
BD-Totaal introduceerde op de Bio-beurs 5 liter tankjes biologische olijfolie. Dit onder het private label Bedeco. "Het gaat om een extra vierge olijfolie en een milde olijfolie die geschikt is voor bakken en braden. Hiervoor zijn we het afgelopen jaar met een Franse producent om de tafel gaan zitten. Doordat we de olijfolie onder private label kunnen aanbieden, zijn de tankjes zeer gunstig geprijsd", vertelt Michel Ramselaar namens BD-Totaal. Een dergelijke afspraak heeft de foodservice groothandel ook gemaakt rondom de huiswijn 'Vermador'. "Veel van onze klanten hebben deze wijn die gemaakt is in La Bodega de Pinoso inmiddels op de plank staan."

De oliën worden koud geperst, waardoor de oorspronkelijke voedingswaarden en de smaak bewaard blijven. Er zijn ook tankjes met ontgeurde en ontkleurde zonnebloemolie aan het assortiment toegevoegd. "Deze olie is uitermate geschikt om in te frituren." 

Voor meer informatie:

Michel Ramselaar
BD-Totaal
Lichtschip 31
3991 CP Houten
030 2871445
info@bd-totaal.nl
www.bd-totaal.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven