Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Haken aan bij het uitvoeren van de bodemstrategie"

Biohuis bij overleg over Bodem met Minister Schouten

Woensdag 16 januari was Biohuis-voorzitter IJsbrand Snoeij op het Ministerie van Landbouw voor overleg over het ‘Nationaal programma landbouwbodems’. Dit overleg is gericht op het realiseren van duurzaam beheer van de bodem. Het heeft de volle aandacht van Minister Carola Schouten, ze was zelf ook bij het overleg. Verder waren onder andere partijen aanwezig zoals: NAJK, LTO, Agrifirm, Friesland Campina.

IJsbrand Snoeij: "Alle aanwezigen ondersteunen dat een duurzame bodem van belang is, waarbij elementen zoals voldoende organische stof, waterbergend vermogen, biodiversiteit de aandacht hebben. Ik heb daar ook ons project ‘Koolstofboeren’ ingebracht waarin de aandacht zich richt op koolstofbinding en klimaat. Er wordt in het nationaal programma onder andere voorzien in het opzetten van verdere kennisontwikkeling en verspreiding. Biohuis en Bionext hebben toegezegd om aan te haken bij het uitvoeren van de bodemstrategie."

Voor meer informatie: www.biohuis.org

 

Publicatiedatum: