Zespri breidt teelt SunGold en biologische kiwi's uit

Dave Courtney, alliantie-medewerker bij Zespri, vertelt dat de kiwisector een sterke groei doormaakt en er alles aan doet om aan de groeiende consumentenvraag te kunnen blijven voldoen. De directie van Zespri heeft daarom bekendgemaakt dat het de teelt in alle regio's, van Kerikeri tot aan Nelson, uit zal gaan breiden. 

Courtney legt uit dat deze uitbreiding ervoor zal zorgen dat Zespri nog meer consumenten kan bedienen. "Telers hebben in december kennis kunnen nemen van onze raming, waarin een prognose wordt gegeven van het gemiddelde rendement. Voor groene kiwi's verwachten we een een gemiddeld OGR van €3,25 per tray en €38.271 per hectare. Dit betekent een daling van respectievelijk €0,02 en €204,60 ten opzichte van de raming van oktober. 

Courtney legt uit dat het rendement van biologische groene kiwi's €5,20 per tray en €41.318 per hectare zal bedragen. Dit betekent een lichte stijging die gebaseerd is op de goede prijzen op de belangrijkste markten. Het gemiddelde rendement van SunGold en biologische SunGold is naar €6,28 per tray en €84.117 per hectare gestegen, waarin de lagere marketing- en vrachtkosten en gunstige wisselkoersen tot uitdrukking komen. 

Zespri heeft wederom een recordseizoen achter de rug in termen van afzet. Ook het rendement Zespri Sweet Green steeg naar €4,30 per tray en €27.513 per hectare. 

"Het komende jaar proberen we een stap dichter bij onze omzetdoelstelling van €2,7 miljard in 2025 te komen.  "We verwachten dat de vraag op onze grootste markten, inclusief China, ook in 2019 zal blijven stijgen. Om aan deze groeiende vraag te kunnen beantwoorden, werken we samen met partners over de hele wereld, zodat we onze binnenlandse productie aan kunnen vullen met premium fruit van Zespri-kwaliteit van buiten Nieuw-Zeeland." 

Bron: ruralnewsgroup.co.nz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven