Informatie over bio- en bio-gerelateerd onderzoek in Vlaanderen gebundeld

Voor de vijfde maal bundelt het Vlaamse Netwerk Onderzoek Biologische Landbouw & voeding (NOBL) informatie over bio- en bio-gerelateerd onderzoek met als doelgroep de biologische landbouw en voedingssector in Vlaanderen. In dit overzicht zetten onderzoekers hun projecten en de resultaten van hun onderzoek uitgevoerd in 2017 en 2018 in de kijker.

Binnen het nieuwe Strategische Plan Biologische Landbouw 2018-2022 krijgt onderzoek een nog belangrijker plaats en wil de Vlaamse overheid de kennisontwikkeling voor de biologische landbouw en voeding verder een boost geven.

Het voorbije jaar werkte het Vlaams BioKennisNetwerk samen aan een update van de 'Onderzoeksstrategie voor de biologische landbouw en voeding: 2018-2022'. Met de uitbouw van een Living lab Agro ecologie en biologische landbouw wil het BioKennisNetwerk in de toekomst met alle kenniscentra tezamen extra ruimte creëren om met onderzoeksvragen en kennisbehoefte aan de slag te gaan.

Zie voor meer informatie de publicatie De biologische landbouw in Vlaanderen: onderzoek 2017-2018 op de site van de NOBL.

Bron: Vlaamse Overheid


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven