Biologisch afbreekbare stickers voor appelen en peren bij PLUS

Sinds 1 januari 2019 is 50 procent van alle PLUS appelen en peren voorzien van een composteerbare sticker. De resterende reguliere stickers worden opgemaakt en aan het einde van dit jaar is PLUS volledig over. PLUS startte in oktober als eerste supermarkt in Nederland met het gebruik van biologisch afbreekbare stickers op het eigen merk appelen en peren uit Nederland. Het gaat om 15 miljoen appelen en peren op jaarbasis. 

Update uitfaseren zwart kunststof
Een nulmeting op 1 juli 2018 gaf aan dat er 219 huismerkproducten van PLUS verpakt werden in zwart kunststof. PLUS zet zich ervoor in om alle zwarte kunststof verpakkingen voor het einde van het jaar te vervangen. Dit type kunststof wordt namelijk niet herkend in de sorteerinstallaties en kan om die reden niet goed gerecycled worden. De verpakkingen voor AGF en vleeswaren zijn inmiddels grotendeels uit het assortiment gehaald.  "We richten ons primair op de consumentenverpakkingen van PLUS huismerkproducten, maar ook andere materialen worden aangepast. Zo zijn de zwarte plastic pakbladen tussen de appels en peren eind 2018 vervangen door pakbladen van papierpulp", aldus PLUS.

Verpakkingsbeleid
PLUS houdt alle huismerkproducten tegen het licht gehouden. Drie uitgangspunten staan centraal in ons verpakkingsbeleid: (1) zo minimaal mogelijk, (2) hernieuwbaar en (3) recyclebaar verpakken. De eerste concrete resultaten: alle verpakkingen van zachtfruit zijn voorzien van hersluitbaar folie, de grootverpakkingen voor aardappelen bestaan voor 50 procent uit suikerriet en 2,8 miljoen flesjes voor versgeperst sinaasappelsap per jaar worden nu gemaakt van 50 procent gerecycled PET. Komend voorjaar liggen er herbruikbare kommen, bekers en bestek in de schappen van alle PLUS supermarkten als vervanging voor de wegwerpplastics. Rietjes zijn vanaf komend voorjaar van papier en de roerstaafjes van FSC-gecertificeerd hout. De tapas- en satéprikkers worden omgezet naar FSC-gecertificeerd bamboe. 

Bron: PLUS


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven