Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fosfonzuur gedetecteerd bij testen biologische landbouw

In het Sicural geaccrediteerde laboratorium, erkend door het Ministerie van Landbouw, worden analyses van monsters genomen tijdens de controles in de biologische landbouw. Het laboratorium is uitgerust voor testen met betrekking tot fosfonzuur, het belangrijkste afbraakproduct van Fosethyl-Aluminium. Dit komt van de RT 16Accredia, de technische regelgeving die een paar weken geleden van kracht werd.

Aan het werk met LC MS/MS

"Fosethyl-Aluminium is het actieve ingrediƫnt van veel bestrijdingsmiddelen terwijl deze niet mogen worden gebruikt in de biologische landbouw. Vaak wordt er tijdens de analyse toch fosfonzuur gedetecteerd", zeggen Maverik Bezzi, Silvia Zuccherelli en Giusy Riciputi van Sicural.

Nieuwste generatie apparatuur

Wat biologische groenten en fruit betreft, is volgens de RT16-Accreditie de detectie van fosfonzuur alleen voor waarden van meer dan of gelijk aan 0,010 mg / kg geen toereikende voorwaarde om het gebruik van middelen die niet zijn toegestaan uit te sluiten. Dit zou aanleiding kunnen geven tot nader onderzoek in termen van het evalueren van de potentiƫle oorsprong die verband houdt met de gedetecteerde positiviteit.

Maverik Bezzi

"Het knelpunt ligt in de definitie van een specifieke attentiewaarde en in het feit dat fosfonzuur afkomstig kan zijn van natuurlijke componenten van de plant of van plantbemesting."

"De nieuwe detectielimiet is vrij kritisch en we hebben zeer gevoelige instrumenten nodig zoals de LC MS/MS, die we in ons bezit hebben. Even belangrijk is de methode die wordt gebruikt om de analyse uit te voeren en de ervaring die we hebben met het gebruik van de instrumenten", legt Bezzi uit.

"In vergelijking met de controles bij conventionele landbouw luisteren die in de biologische sector erg nauw. Wij zijn dan ook bereid om opheldering te geven", zeggen de onderzoekers van Sicural.

Contact:
Sicural
Via Dismano 2855,
47522 Cesena (FC)
Tel.: +39 0547/377303
Email: laboratorio@sicural.it
Site: www.sicural.it

Publicatiedatum: