Leren over doorschakelen op de Biobeurs

Veel van de inmiddels 23 BioAcademy partners zetten zich op de Biobeurs in om kennis over te dragen en bezoekers te inspireren. Er is een toenemende vraag naar producten die aan meer eisen voldoen dan biologisch volgens de EU verordening. In de Duitse afzetmarkt wordt het Demeter-keurmerk bijvoorbeeld erg gewaardeerd en past het (beter) tussen de Duitse merken van biologische producten. Ook zijn veel biologische boeren benieuwd naar bijvoorbeeld een verdere verbetering van werken met een kringloop op het eigen bedrijf, een levende bodem en het produceren van vitale voeding.

Wilt u inzicht krijgen in de aspecten die aan de orde komen bij bedrijfsvoering met het Demeter-keurmerk? BioAcademy-partners Werkende Wijs en Stichting Demeter bieden hiervoor gezamenlijk een cursus aan, te vinden op www.bioacademy.nl
Op de Biobeurs krijgt u op woensdagmiddag 23 januari in het workshopprogramma een voorproefje van de cursus. Leen Janmaat en Petra Derkzen van Werkende Wijs geven inzicht in de biodynamische landbouwpraktijk en de betekenis hiervan voor het bodemleven, de biodiversiteit, de voedselkwaliteit en de planten- en dierenwereld op het bedrijf. Ook vertellen ze u meer over het verwerven van het Demeter-keurmerk. U bent van harte welkom op woensdagmiddag 23 januari van 16.30 tot 17.30 uur in workshopruimte D.
https://bioacademy.nl/nl/aanbod/32-doorschakelen-naar-demeter-135/ 

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven