Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kompetenzzentrum Ökolandbau Niedersachsen (KÖN) nodigt uit

Toekomst van de bio-branche op de voorgrond tijdens BioFach 2019

Biofach, de vooraanstaande beurs voor de mondiale biosector, vindt dit jaar van 13 tot en met 16 februari in Nürnberg plaats. Het 'Kompetenzzentrum Ökolandbau Niedersachsen' (KÖN) is daar met een stand in hal 6, standnummer H6-151 vertegenwoordigd. Bij deze stand discussiëren deskundigen, gasten en beursbezoekers over actuele onderwerpen op het gebied van biologische landbouw.

Breed kaderprogramma
Het KÖN nodigt uit om op woensdag 13 februari om 16 uur de podiumdiscussie bij te wonen in zaal 'Riga' van het congrescentrum van de 'Biofach'. In het middelpunt staan oplossingen die de vervreemding tussen teler en consument tegen kunnen gaan. De sprekers zullen zijn voedingswetenschapper prof. dr. Carola Strassner van de Hogeschool Münster, dr. med. Sven Werchan, Olaf Keser-Wagner van 'Erfahrungsfeld Bauernhof' en Claudia Dollinger, lid van de raad van het 'Netzwerk Solidarische Landwirtschaft'. De discussie vindt plaats onder leiding van Henning Niemann.

Op donderdag 14 februari vindt om 12.00 uur een gespreksronde plaats. Op de voorgrond staan enkele belangrijke vragen over de huidige biologische sector. Onder andere hoe de telersprijzen van groenten stabiel gehouden kunnen worden wanneer de marktdruk groeit door het stijgende aanbod. 's Middags om 16.00 uur wijdt men zich aan de vraag hoe biologische landbouw beter geïntegreerd kan worden in de beroepsopleiding.

Op vrijdag c.q. de laatste dag van de BioFach zijn er nog twee bijeenkomsten aan de KÖN-stand gepland. Om 11.00 uur wordt het onderwerp websites voor de bio-branche besproken en om 14.00 uur wordt het kaderprogramma afgesloten met de discussie 'bio binnen het EU-schoolprogramma'.

Verdere informatie:
Kompetenzzentrum Ökolandbau Niedersachsen
Carolin Grieshop
c.grieshop@oeko-komp.de  
www.oeko-komp.de   

Publicatiedatum: