Margarita Talep gebruikt algenextract

Ontwerpster maakt duurzaam, afbreekbaar alternatief voor verpakkingen

De Chileense ontwerpster Margarita Talep was teleurgesteld in de hoeveelheid non-recyclebare materialen die momenteel gebuikt worden voor voeding en ze creëerde een duurzaam, bio-afbreekbaar alternatief voor verpakking voor eenmalig gebruik, waarbij ze gebruik maakt van algenextract.  

Het materiaal bevat alleen natuurlijke elementen, ook voor de verf die gebruikt wordt om het te kleuren en die onttrokken wordt aan de schil van groenten en fruit als blauwe bessen, rode kool, wortelen en kroten. De basis wordt gemaakt van polymeer en een toevoeging. 

Het polymeer en hoofdingrediënt bestaan uit een gelei-achtige polysacharide substantie dat uit rode algen onttrokken wordt door koken. Talep voegt er water aan toe en natuurlijke verf. Om een materiaal te maken dat lijkt op dun plastic, kookt Talep het gelei-mengsel voordat ze het in een mal giet. 

Het materiaal is bedoeld als vervanging voor wegwerpplastic. Taleps algenverpakking is ontworpen om af te breken binnen twee tot drie maanden, afhankelijk van de dikte van het materiaal en de temperatuur van de bodem. 

Dezeen.com meldt een kritische noot door te beweren dat sommige bioplastic alleen afbreekt bij temperaturen boven de 30oC.

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven