De Greensleeve van Mediane

Reageren op de toenemende vraag naar alternatieven voor plastic

De vraag naar bioplastic als alternatief voor conventioneel plastic op oliebasis groeit steeds verder. Recente ontwikkelingen in de Europese verpakkings- en afvalwetgeving hebben deze vraag opnieuw een boost gegeven. Maar het is niet alleen de wet die ons dwingt om op zoek te gaan naar alternatieven. Retailers, producenten en consumenten worden zich steeds bewuster van hun koolstofvoetafdruk en hoe belangrijk het is om duurzamer worden. Minder plastic betekent een betere wereld voor iedereen.

Mediane heeft verschillende mogelijkheden gevonden waarmee je je koolstofvoetafdruk en CO2-voetafdruk kunt verkleinen. Zo hebben ze het Greensleeve-programma opgezet. De hoezen van Greensleeve zijn ontwikkeld om een duurzamere wereld te creëren. Door te kiezen voor Greensleeve Bioplastics in plaats van traditionele plastic verpakkingen op oliebasis, help je te besparen op fossiele brandstof, verminder je de CO2-uitstoot en draag je bij aan de realisatie van een circulaire economie. Bij Greensleeve kun je kiezen tussen verschillende duurzame alternatieven voor op olie gebaseerd plastic, zoals Thuis-composteerbaar, Industrieel-composteerbaar, Bio-basis en Papier. "Door de recente veranderingen op de verpakkingsmarkt is het nu veel gemakkelijker geworden om de voordelen van alternatieve soorten verpakkingen en het verkleinen van de koolstofvoetafdruk te bespreken. Inmiddels is dit zelfs een standaard onderwerp geworden op de markt," vertelt Robert van der Laan, de oprichter van Mediane. “De ontwikkelingen in bioplastic gaan sneller dan ooit en onze klanten verwachten van ons dat we hier oplossingen voor leveren."

Robert van der Laan

Om aan de vraag van klanten en het toenemende bewustzijn van bioplastic te voldoen, heeft Mediane daarom de Greensleeve-lijn opgezet. Onder deze naam produceren ze nu verschillende composteerbare verpakkingen onder EN 13432 Industrieel en Thuis-composteerbaar, maar ook Biobasis PE van suikerriet die met traditioneel plastic gerecycled kan worden. Ook zijn er papieren verpakkingen van Greensleeve beschikbaar.

De markt voor bioplastic blijft zich ontwikkelen en er is tegenwoordig niet alleen meer keuze in verpakkingsmateriaal. Ook de manier waarop het plastic wordt gebruikt wordt onder een vergrootglas gelegd.

Mediane heeft nu een hoes van materiaal dat thuis gecomposteerd kan worden gepresenteerd. Deze hoes is in het midden geperforeerd, zodat je het bovenste gedeelte af kunt scheuren en kan het onderste gedeelte dienen als plantenpot. Op deze manier kan de plant in aarde worden gezet en zal deze volledig gecomposteerd worden. Zo kan deze veelzijdige verpakking van bioplastic samen met andere biologisch afbreekbare verpakkingen weggegooid worden in je groene container.

Voor meer informatie:
Mediane
Tel: +31 346 285029
info@mediane.nl
www.mediane-flexibles.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven