Rewe start per direct met volledige inzet van zelfklevende etiketten

Het hele jaar door bio-komkommers zonder plastic verpakking

Terwijl het leeuwendeel van de groenten- en fruitsoorten - parallel aan de maatschappelijk discussie - inmiddels plasticvrij in de schappen liggen, zijn komkommers nog vaak van plasticfolie voorzien. Dat geldt gek genoeg ook voor de bio-producten. Rewe reageert hier nu op: het concern biedt bio-komkommers voortaan het hele jaar door zonder plastic verpakking aan. Daarvoor in de plaats gebruikt men een duurzaam zelfklevend etiket. 

Het probleem was tot nu toe dat de bio-komkommers buiten het Duitse seizoen c.q. in de koude tijd van het jaar uit Spanje af werden genomen. De plasticfolie moest de bio-producten beschermen tegen uitdroging en beschadiging op de weg van de akker naar de winkelschappen. De vele afzonderlijke etappes tijdens het transport werden zo aangepast dat de producten nu ook zonder plasticfolie vers blijven, schrijft men in een commentaar.

Bioproducten met kort transportafstanden
Biokomkommers worden weliswaar al langer in onverpakte vorm aangeboden, echter alleen in de zomer. Sinds 2016 neemt Rewe conventionele evenals biologische komkommers indien mogelijk enkel uit Duitse en Nederlandse kassen af, zodat er geen lange transportafstanden nodig zijn. Als gevolg daarvan is er geen plasticfolie nodig.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven