Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Charly's All is Fair is enorm gegroeid in anderhalf jaar

Eerste vegan kaas bedrijf in Nederland viert bijna haar 5-jarig bestaan: voor start-up Charly’s All is Fair is er een hoop te vieren. Door de flinke stijging in vraag naar plantaardige producten nam de groei van de eenmanszaak sinds anderhalf jaar een enorme vlucht.

De omkeer naar succes begon na de winst van de Organic Food against Climate Change Challenge van Wessanen en de Triodos Bank in de zomer van 2017. De Challenge ‘Organic Food Against Climate Change’ biedt kleine, innovatieve bedrijven in de voedingssector de kans om hun impact op het voedselsysteem en klimaatverandering te vergroten.

Dat jaar begon ook de verkoop bij BioPlanet (de Ekoplaza van België), een grote stap voor een bedrijf wat handmatig produceert. Vanaf dat moment werden alle producten in het laboratorium getest om 100% voedselveiligheid te garanderen, waarin Charly’s All is Fair nog steeds de enige (vegan kaasmaker) is in de Benelux. “Wij willen een positieve impact maken op en bijdrage aan een betere wereld voor mens, dier en milieu. Kwalitatieve en eerlijke plantaardige ingrediënten, smaakbeleving en zorg dragen voor voedselveiligheid vinden wij dan ook essentieel.”

Dat is ook de reden dat er wordt samengewerkt met de boerencoöperatie in Benin, Afrika. Zij produceren biologische en fair trade cashewnoten, waar Charly’s de reststromen van gebruikt en daarmee bijdraagt aan gezondheidszorg, onderwijs en kinderopvang binnen de coöperatie.

Afgelopen jaar startte de verkoop bij Udea en Ekoplaza waardoor de Nederlandse markt aanzienlijk groeide en ook het bewustzijn van de consumenten. Ook werd Charlotte Zum Vörde Sive Vörding, founder van Charly’s All is Fair, haar werk bekroond met
- aflevering in BinnensteBuiten (NPO)
- finale plaats in de AH product Pitch
- deelname “De Nieuwste Lekkerbek” (NPO)
- derde plaats als Beste Vegan Onderneming bij de Vegan Awards van de NVV.
- plek in de Food100-lijst, voor game changers en voedselveranderaars van 2018!
- de Smart Sustainability Award en een pagina in de Marie Claire.
- 60ste plek in de FavorFlav Food Top 100, de top 100 voor iedereen die een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan beter en lekkerder eten in Nederland.

2019 is goed begonnen, met de aanwezigheid op de Horecava en de start van de verkoop via Bidfood om naast de retail ook de Nederlandse food service te bedienen en helpen met het aanbieden van heerlijke gerechten vrij van gluten, lactose, suiker en soja, geschikt voor vegetariërs, veganisten, zwangeren en iedereen die van lekker eten houdt.

Voor meer informatie:

info@charlysallisfair.nl 
www.charlysallisfair.nl   

Publicatiedatum: