Merle Koomans van den Dries, Odin:

"We pakken breed uit op de Biobeurs"

Odin Foodcoop heeft dit jaar een grote stand bij de ingang van de Bio-beurs in Zwolle met AGF, koelvers en kaas, droogwaren en non-food. Merle Koomans van den Dries (directeur Odin): “Sinds de vorige Bio-beurs zijn we samengegaan met groothandel De Nieuwe Band. We hebben ons assortiment de laatste maanden behoorlijk uitgebreid met zowel AGF, koelvers, droogwaren als non-food. Door nog completer te worden, spelen we in op vragen van onze groeiende groep zakelijke klanten. Om goed te kunnen laten zien wat we nu te bieden hebben, pakken we daarom breed uit op de beurs.”

Bijpraten aan de Odin bar
Odin nodigt bezoekers aan de beurs uit om vooral even langs te komen bij stand nummer 131. Voor een ontspannen ontmoeting met het aanwezige Odin-team of de buitenlandse producenten van Duitse Lebensbaum-thee, Belgische Warmenbol-bieren, de Spaanse Dominio de Punctum-wijnen of Italiaanse Puro Bio-natuurcosmetica. Aan de Odin bar kan onder andere geproefd worden van de nieuwste Belgische biobieren, de biodynamische bubbels en de Omfietswijn tempranillo/petit verdot van Dominio de Punctum, koffie van De Nieuwe Band en 21 smaken thee van Lebensbaum.

Odin steunt Ontwikkelgroep Schone Wijnbouw Nederland
Komende woensdag zal de Ontwikkelgroep Schone Wijnbouw Nederland zichzelf op de Bio-beurs presenteren. Odin ondersteunt deze groep Nederlandse biologische wijnbouwers en hun streven om de Nederlandse wijnbrouwerij nog schoner te maken. De Nederlandse biologische wijnbouw heeft, onder andere door haar kennis van de nieuwste teelttechnieken en het niet-gebruiken van koper als bestrijdingsmiddel, een unieke plek in de internationale wijnbouw. En Odin steunt de Nederlandse biowijnboeren graag in hun streven om die kennis verder te ontwikkelen en hun marktpositie te versterken. Odin ziet veel potentie in de Nederlandse biologische wijnbouw en zou het erg mooi vinden wanneer er meer Nederlandse biologische wijn in de schappen van de Odin winkels komt.

Workshops ‘Het aardappelconvenant‘ en ‘Meters maken voor BD-landbouw’
Merle is op woensdagmiddag 23 januari ook spreker bij de workshop ‘Het aardappelconvenant’. “Odin heeft zich samen met andere partijen hard gemaakt voor het convenant 'Versnelde transitie naar robuuste aardappelrassen'. Het convenant is een groot succes en krijgt zelfs navolging in het buitenland. Ik vertel hier graag over”.
Namens de Biowinkelvereniging verzorgt Merle diezelfde middag ook de workshop ‘Meters maken voor BD-landbouw.’ “Samen met Liesbeth Brands van biodynamische geitenboerderij Hansketien. Met de Biowinkelvereniging starten we op de Bio-beurs een crowdfundingsactie om de grond van Hansketien vrij te kopen. Zo kan de grond van Hansketien ook in de toekomst beschikbaar blijven voor biodynamische landbouw. Een mooie case, want Hansketien staat niet op zichzelf. Hoe gaan we dit als keten aanvliegen? Door iedereen te vragen om kostbare meters vrij te kopen in onze biospeciaalzaken of via www.grondvrijkopen.nl

Voor meer informatie:

www.odin.nl 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven