Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Shutdown zou plannen om import van neppe bio-producten te blokkeren kunnen vertragen

De Amerikaanse shutdown stelt de plannen om frauduleuze import van bio-producten in de VS te blokkeren uit. 

De agrarische wet uit 2018 legt regels op die de hoeveelheid nep bio-producten, die geïmporteerd worden, vermindert. De beslissing viel nadat de The Washington Post meldde dat miljoenen kilo's geïmporteerde granen als bio werden verhandeld, maar niet bio bleken te zijn. 

Gedeeltelijk werd dit veroorzaakt door wetten uit het jaar 2000 van voor het opbloeien van bio op de mondiale markt. Deze wetten staan het gebruik van de laatste technologie om import te traceren niet toe, noch geven ze de USDA het recht om direct de bio-certificeer organisaties in andere landen na te trekken.
 
De nieuwe regels sluiten deze maatregelen wel in. Ze zouden tegen het eind van 2019 in werking treden, maar een langdurige overheids-shutdown maakt dit onwaarschijnlijk. 

Laura Batcha van de Organic Trade Association: "Het is een flink karwei. Twaalf maanden is een korte periode om dergelijke regels op te stellen. Als de shutdown zes weken duurt, betekent dit dat er 10% minder tijd is om het voor elkaar te krijgen."

De shutdown is de langste in de geschiedenis tot nu toe. "Bio-telers zijn niet zo zeer bezorgd over wat er vandaag de dag gebeurt, want het einde is nog niet in zicht."

Gelukkig worden de huidige bio-inspecties door een derde organisatie uitgevoerd. Niet door de federale overheid. Dat betekent dat deze inspecties onbelemmerd kunnen doorgaan. 

De klachten over schendig van de regels worden door het Nationaal Bio Programma van de USDA onderzocht. Dit orgaan onderzoekt geen nieuwe klachten totdat de regering z'n bezigheden hervat. In 2018 werden 386 klachten ontvangen. 

Batcha: "Een verlengde shutdown creëert een achterstand."

Bron: upi.com 

Publicatiedatum: