Een maandelijks Boeren Spreekuur op Hoeve Biesland

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de herkomst van boerderijproducten en willen graag weten wat er komt kijken bij het produceren ervan. Op biodynamische boerderij ‘Hoeve Biesland worden daarom al 20 jaar rondleidingen voor schoolklassen en bedrijven georganiseerd. Ook vinden er verschillende evenementen plaats op en rondom de boerderij waarbij inwoners van de nabijgelegen steden en dorpen de boerderij en het omliggende natuurgebied leren kennen. Sinds een jaar is er ook een informeel en gratis toegankelijk ‘Boeren Spreekuur’ voor iedereen met vragen over alles wat er op de boerderij gebeurt.

Jan Duijndam vertelt: “In de Weilandwinkel, op het erf van de boerderij, waar onder andere ons vlees, brood & banket, rauwe melk en groentes verkocht wordt, stelden klanten vaak vragen waar alleen de boer het antwoord op wist. Ook kwamen er via Facebook geregeld vragen binnen van studenten van agrarische opleidingen en gangbare boeren die wilden overschakelen naar biodynamische (vee)teelt. Er was overduidelijk behoefte aan meer informatie, die we niet alleen via onze nieuwe website wilden aanbieden maar ook in de vorm van een interactief Boeren Spreekuur. Tijdens het spreekuur wandelen we over het erf en kunnen mensen al hun vragen stellen. Dat zijn vragen over waarom koe en kalf gescheiden worden of sommige pinken een ring door hun neus hebben, maar er worden soms ook meer inhoudelijke vragen gesteld over de fosfaatregeling of financieringsmodellen.”

Het Boeren Spreekuur is iedere eerste zaterdag van de maand van 11:00 tot 12:00 uur en gratis toegankelijk voor iedereen.  Het eerstvolgende spreekuur is op 2 februari; verzamelen voor De Weilandwinkel.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven