Nieuw: biologische massageolie op basis van bijenhars

Met drie soorten massagebalsem van het merk Propolia heeft Imkerij de Werkbij haar assortiment biologische lichaamsverzorging recentelijk uitgebreid. De masseur heeft de keuze uit een zoete, oriëntaalse en een fruitige variant. Alle varianten zijn samengesteld op basis van propolis, de harsachtige substantie die door honingbijen gemaakt wordt. Uitgangspunt bij de ontwikkeling van de producten was massage combineren met natuurlijke, biologische huidverzorging. En dat is Apimab, het Franse laboratorium van Propolia, uitstekend gelukt, getuige het zilveren laureaat dat aan de zoete balsem (“gourmand”) werd toegekend door de Natexpo-jury 2018 in de categorie innovatie biologische cosmetica. Maar liefst 98% van de totale ingrediënten is afkomstig van biologische landbouw.

Babassu-olie
Naast kokosolie hebben de Apimap-samenstellers gekozen voor babassu-olie, een product dat vergelijkbaar is met kokosolie, maar huidherstellende eigenschappen bezit. De olie wordt geperst uit de noten van de babassupalm. Deze boom groeit voornamelijk in het Amazonegebied.

De zoete variant springt het meest in het oog vanwege de hazelnootolie als een van de hoofdingrediënten. Hazelnootolie maakt dat de balsem snel in de huid trekt en werkt bovendien sterk hydraterend. In de fruitige balsem zit abrikozenolie verwerkt en de oriëntaalse variant bevat camelia-olie, die rijk is aan omega-6 en dus sterk herstellend werkt op de huid.

De balsems worden geleverd in een pompflacon van 50 ml.

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven