Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw: VitaFood convenience assortiment

Na een succesvolle introductie tijdens de Nordic Organic Food Fair introduceert IDorganics VitaFood tijdens de Biobeurs in Zwolle. VitaFood is een volledig assortiment smakelijke en voedzame biologische producten voor ontbijt, lunch/diner en snacks in handige, composteerbare portiebekers. Het assortiment omvat naast producten die koud kunnen worden gegeten, zoals muesli, granola en snacks, ook diverse warme producten voor lunch of diner. Aan deze producten hoeft alleen kokend water te worden toegevoegd. Ze zijn in 5 minuten klaar voor consumptie.

Jetse en Herco op de Nordic Organic Food Fair 

100% biologisch
Het assortiment van VitaFood is 100% biologisch. De grondstoffen komen zoveel mogelijk rechtstreeks uit origine en worden bij IDorganics in Zaandam gemengd, geroosterd, gechocolateerd en verpakt.

100% composteerbaar
De verpakkingen van VitaFood zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en zijn 100% composteerbaar. Hernieuwbaar betekent dat als je grondstoffen gebruikt, de bron eenvoudig kan worden aangevuld. Zo wordt de binnenkant van de portiebekers van bio plastic van het zetmeel van planten gemaakt. De wikkels die rondom de bekers zitten, zijn gemaakt van landbouwafval van rijst, granen of suikerriet. Dit afval bestaat uit de delen van de plant zoals bladeren en stengels die niet worden gebruikt bij de verwerking van een plant tot voedsel omdat ze niet geschikt zijn voor menselijke consumptie. Dit is in sommige gevallen wel 80% van de oogst.

De wikkels worden gedrukt door middel van waterloze offset met gifvrije bio inkt. Tijdens het drukprocedé wordt geen water meer gebruikt. Dit scheelt ongeveer 25.000 liter water per drukpers per jaar.

Happy planet
VitaFood werkt mee aan de oplossing om onze planeet weer happy te krijgen door te kiezen voor een 100% biologisch assortiment en 100% composteerbare verpakking.

Happy you
Veel aandacht is besteed aan de samenstelling, voedingswaarde en smaak van VitaFood. Zo is een deel van het assortiment glutenvrij en geschikt voor veganisten.

IDOrganics is op de Biobeurs te vinden op standnummer 302. 

Voor meer informatie:

Herco Schoemaker / Jetse Schokker
IDorganics
Ronde Tocht 20
1507 CC Zaandam
075 – 614 54 50 

Publicatiedatum: