Noord-Amerikaanse bio-ijsmarkt zal rond 2024 half miljard euro bereikt hebben

Een stijgende consumentenvoorkeur naar ijs dat rijk aan voedingsstoffen is en die voortkomt uit de wens naar een gezonde levensstijl zal het marktaandeel van bio-ijs doen stijgen. Het gebruik van natuurlijk verwerkte zoetstoffen en conserveermiddelen zullen een sleutelrol blijven spelen in de vraag. Organic Ice Cream Market wordt geraamd om in 2024 1 miljard euro te behalen volgens een nieuw onderzoeksrapport van Global Market Insights. 

De ijsmarkt zal verder groeien door de vraag naar het product voor smoothies, sorbets en shakes. Groeiende voorkeur voor homemade ijs door z'n natuurlijke ingrediënten zal de ambachtelijke ijsmarkt een opwaartse duw geven. Dit segment zal in 2024 de 306 miljoen euro voorbij zijn. IJs voor thuis domineert de vraag en was goed voor een aandeel van 50% in de sector in 2016. Vanuit families stijgt de vraag naar diepvriesvoeding die kant-en-klaar is voor gebruik tijdens bijeenkomsten.

Impulsproducten zullen 3,5% groeien tot 2024. Stijgende economieën zullen de vraag verder opduwen. Sandwiches, ijslolly's en hoorntjes spelen een sleutelrol. Volle melk nam 22% van de ingrediënten voor z'n rekening in 2016. De stijging van volle melk als ingrediënt zal een ontwikkeling laten zien door een groeiende voorkeur voor vetvrije producten. 

De bio-ijsmarkt zal beïnvloed worden door een beperkte hoeveelheid beschikbare grondstoffen voor een premium prijs. IJs zonder zuivel en met natuurlijk verwerkte kokosnoot en amandelmelk zullen nieuwe mogelijkheden geven om de sector te laten groeien. Vanillesmaak was meer dan 29% van de bio-ijsmarkt in 2016. De laatste tijd wordt door verwerkers meer gebruik gemaakt van pure vanille door de bewustwording van consumenten op het gebied van pure en natuurlijke ingrediënten.

De Amerikaanse bio-ijsmarkt zal meer dan 500 miljoen euro genereren in 2024. De grote aanwezigheid van binnenlandse producenten gekoppeld aan de voorkeur van consumenten voor bio-producten, zelfs tegen premium prijzen, zullen de regionale sectorgroei positief beïnvloeden. 

Australië, Nieuw-Zeeland, de VS, Zweden, Denemarken en Italië zijn de grootste liter/per capita consumerende landen. Globaal gezien groeit de sector met bedrijven als Nesle, Lotte Confectionary, Weight Watchers International, Mars, Tillamook, Blue Bell, So Delicious Dairy Free, Dean Foods, Amul, Unilever en Mikawaya als de belangrijkste spelers op dit gebied. 

Bron: marketwatch.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven