Biologische boerderij-winkel in Ede/Bennekom

16 januari is de biologische boerderij winkel bij Boerderij Hoekelum geopend door wethouder Leon Meijer. De wethouder is met een kalfje aan een halster door het lint gegaan en daarmee heeft de winkel officieel geopend.

De winkel is een ultieme zelfbedieningswinkel, want klanten krijgen een sleutel van de winkel en kunnen 7 dagen per week, 24 uur per dag zelf de deur van de winkel openen. Ze pakken dan wat ze nodig hebben en registreren via de boerderij-app welke producten ze kopen. Aan het eind van de maand wordt afgerekend per automatische incasso. Er zijn nu 2600 klanten met een sleutel  De boerderij biedt een breed assortiment aan producten: melk, yoghurt, karnemelk, boter, crème fraîche, room, kwark, kefir, kaas, vlees, groente, koek en brood.

De producten worden geproduceerd door Biologische Boerderij Veld en Beek uit Doorwerth. De boerderij heeft melkkoeien, vleeskoeien, tuinbouw, akkerbouw en zuivelverwerking; het is een echte gemende boerderij. De koeien zijn oud-Hollandse koeien, Blaarkoppen. Dit zijn dubbeldoel koeien die zowel geschikt zijn voor melk- als voor vleesproductie. De stierkalfjes die geboren worden uit de melkkoeien gaan drie jaar de hei op als vleesossen. Alle zuivel wordt zelf verwerkt op ambachtelijke wijze, de melk wordt laag gepasteuriseerd, de yoghurt is niet zuur en lekker dik, de karnemelk is echt gekarnd en de boter is echte boerenboter. Er zijn 20 soorten groente en de aardappelen worden geroemd om hun uitstekende smaak. Het brood van eigen graan wordt op vrijdag en zaterdag vers geleverd. Het graan wordt gemalen door de molen in het dorp en het brood wordt gebakken door de bakker uit het dorp.

Voor meer informatie: 

Jan Wieringa
0621516966
www.veldenbeek.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven