Bio-beurs: Workshops over slim samenwerken in de keten

Veel van de inmiddels 23 BioAcademy partners zetten zich op de Bio-beurs in om kennis over te dragen en bezoekers te inspireren. Zo willen de Biowinkelvereniging en DO-IT u in het workshopprogramma inspireren om slimmer samen te werken in de keten.

Kent u voorbeelden waarin het voor boerderijen door hoge grondprijzen moeilijk is om toekomstbestendig verder te kunnen gaan? Graag wil de Biowinkelvereniging, één van de BioAcademy-oprichters, u op woensdag 23 januari op de Bio-beurs inspireren met de crowdfundingscampagne die ze heeft georganiseerd om de grond van biodynamische boerderij Hansketien vrij te kopen. Meter voor meter. De hoge grondprijs bleek een (bijna) niet te nemen drempel in het overnameproces. In deze case is het nu toch gelukt om de grond beschikbaar te houden voor biodynamische landbouw. Hiermee blijft de kaas van het bedrijf te koop in de vele biospeciaalzaken. Nu staat Hansketien niet op zichzelf. Sprekers Liesbeth Brands van Hansketien en Merle Koomans van de Biowinkelvereniging bekijken met u hoe we dit als keten gaan aanvliegen. U bent van harte welkom in workshopruimte B van 15:15 tot 16:15 uur. Klik hier voor meer informatie.

BioAcademy-partner DO-IT zet zich al lange tijd in voor innovaties in de biologische keten. Jurrien Roossien van handelshuis DO-IT, is één van de sprekers in een workshop waarin u de ins en outs hoort over de Food Valley hackathon, een initiatief van DO-IT samen met gemeente Barneveld, zorgboerderij ’t Paradijs en gebiedscoöperatie O-gen en georganiseerd door FarmHackNL. Het initiatief is opgezet omdat de digitale transformatie van de landbouw kansen biedt voor het ontwikkelen van innovatieve oplossingen. Zowel voor het verduurzamen van het voedselsysteem, nieuwe waardecreatie, slimme nieuwe logistieke concepten als voor het verbinden van lokale producenten en consumenten. Wilt u ideeën opdoen over data en technologie gedreven oplossingen voor het voedselsysteem van morgen? U bent van harte welkom bij deze workshop op 23 januari in workshopruimte D van 17:45 tot 18:45 uur.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven