Hans van Hage (Pure Organic):

"Geslaagde bio-sierteeltdag voor herhaling vatbaar"

Op maandag 14 januari 2019 was het zover: Op initiatief van Pure Organic (een vereniging van biologische siertelers) werd er  in samenwerking met Intratuin Amsterdam een bijeenkomst  georganiseerd om de verschillende biologische sierteeltsectoren (bollenteelt, (vaste) plantenteelt, kamerplanten, boomkwekerij en snijbloementeelt) bij elkaar te brengen. Doel van de bijeenkomst: elkaar leren kennen, ontdekken waar men elkaar kan versterken en onderzoeken hoe biologische sierteeltproducten nog beter afgezet kunnen worden.

Aan tafel rond de lunch in restaurant Intratuin Amsterdam (foto Hans van Hage).

Naast de biologische telers uit de verschillende sectoren, die voor de gelegenheid een (deel) van hun assortiment ter presentatie hadden meegenomen, waren verschillende handelspartijen aanwezig die geïnteresseerd bleken om (meer) biologische sierteeltproducten af te gaan zetten. "Een zeer geslaagde dag, de eerste partijen zijn vandaag ingekocht", aldus een eigenaar van een Oostenrijks tuincentrum. En zo gaf Geoffrey Harreman van BIO-Center ZANN aan te zoeken naar producenten om mee verder samen te werken aan een breder assortiment biologische snijbloemen. Ook bleek dit een goede gelegenheid voor kwekers die overwegen om te schakelen om kennis te maken met kwekers die reeds gecertificeerd zijn. "In een informele sfeer was het mogelijk om elkaar uitgebreid te spreken en producten te bekijken", aldus Julian Langelaan, van kwekerij ‘Op Beemster Klei’ en voorzitter van Pure-Organic.

Gesprekken bij de gepresenteerde producten (foto Hans van Hage).

Naast de aandacht vanuit het binnenland kon ook gerekend worden op aandacht vanuit het buitenland. De dag viel samen met een bezoek van een groep Duitstalige siertelers uit Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland en Italië, die naast alle op deze dag aanwezige biotelers ook twee biologische sierteeltbedrijven in Nederland bezochten. Gezamenlijk werden relevante thema’s bediscussieerd zoals bemesting, weerbare teelt en afzet. De dag werd afgesloten met een gezamenlijk diner aangeboden door Intratuin Amsterdam. Hans van Hage, van Kwekerij De Bierkreek en organisator namens Pure-Organic, kijkt terug op een fantastische dag: "Voor herhaling vatbaar! Het is ons op korte termijn gelukt om vrijwel alle biologische plantentelers en siertelers bij elkaar te krijgen op een hele laagdrempelige manier. Wij kijken al uit naar volgend jaar! Dan zijn ze er allemaal."

Voor meer informatie: info@pure-organic.nl en www.pure-organic.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven