omzet groeit naar € 1,035 miljard / aandeel bio-afzet stijgt naar 26%

tegut ... ziet omzet en aantal klanten groeien

Voedingsretailer tegut... meldt ongeveer 2% meer klantenbezoeken tijdens financieel jaar 2018 dan in het jaar ervoor. Dit ondanks dat het afzetgebied gelijk bleef. De netto afzet van de tegut... Group steeg met 2,7% naar € 1,035 miljard (2017 € 1,008 miljard). Het aandeel van bio-voeding en producten in de totale afzet steeg ook, van 25,4% naar 26%. tegut... verkocht ook meer fair trade producten en lokaal geteelde producten. 

Thomas Gutberlet van tegut... : "Onze strategie is het bieden van goede voeding met een focus op versheid, biologisch en regionaal en die heeft voor 2018 goed uitgepakt. Het laat ook zien dat we op de goede weg zijn wat betreft duurzaamheid en groei. We krijgen regelmatig feedback van klanten over het feit dat we veel bio-producten aanbieden."

Efficiënt in energieverbruik en minder verpakkingen
In 2018 streefde het bedrijf permanent z'n duurzaamheidsstrategie na. tegut... was het eerste bedrijf in Duitsland dat een assortiment zonder verpakkingen aanbood. Klanten kunnen hun eigen bakken meenemen wanneer ze vlees, worst, kaas, vis en antipasta kopen. Deze bakken worden door gespecialiseerd personeel gevuld. Op de AGF afdelingen was er een overgang van plastic verpakkingen naar gerecycled papier en milieuvriendelijke, herbruikbare tassen werden geïntroduceerd. 

Volgens een studie van EHI Retail Institute is tegut... een van de voorlopers van 12 Duitse supermarktketens wat betreft het gebruik van energie en elektriciteit in de winkel met 21% onder het gemiddelde. Het bedrijf maakt gebruik van CO2 koeltechnologie en LED verlichtingssystemen. 

Uitbreiding
Tijdens het afgelopen financieel jaar werden 6 nieuwe winkels geopend. Om economische redenen werden 6 kleinere winkels gesloten. Het aantal supermarkten van tegut... staat op 273 aan het einde van 2018. "We willen dit jaar blijven groeien en hebben 8 openingen gepland staan."

Wat e-commerce betreft blijft tegut... samenwerken met Amazon. "Via deze weg kunnen we 5.200 items leveren, waaronder 2.000 bio-producten."

Bron: tegut...


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven