Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio c'Bon: een continue groei van 10 jaar

Bio c’Bon, een Frans leveranciersbedrijf, gespecialiseerd in biologische producten, is opgericht in 2008. Het bedrijf heeft op dit moment 123 verkooppunten waar 1400 mensen werkzaam zijn: 300 op het hoofdkantoor in Parijs (15e district) en in de drie bewaarloodsen in Orly, Thiais (Val de Marne) en Wissous (Essonne), en de rest in de winkels. Binnen slechts enkele jaren is Bio c'Bon de nummer 3 van alle biologische leveranciers in Frankrijk geworden, achter Naturalia (173 verkooppunten) en Biocoop (500).

In een interview met Le Parisien geeft Thierry Chouraqui als directeur van het bedrijf een verklaring voor dit overweldigende succes en vertelt hij meer over de vooruitzichten voor de toekomst: "We zijn in alle regio's behalve in het westen van Frankrijk aanwezig. We wilden mooie, overzichtelijke winkels, met betaalbare prijzen waarin verse producten centraal staan. We zijn in en om Parijs begonnen, omdat daar het belangrijkste marktaandeel was geconcentreerd. Vervolgens hebben we ons uitgebreid naar de Paca-regio," legt hij uit. 

In 2012 werd de mijlpaal van 250 werknemers, synoniem voor de overgang naar een middelgrote onderneming, bereikt. "In deze markt, die zich zou gaan reorganiseren, moesten we ons snel ontwikkelen en capabele mensen zien te vinden met wie we onze ideeën verder konden uitwerken. Als we niet een stuk representatiever worden, doen we straks niet meer mee.” Het merk is nu aanwezig in Italië, Spanje, België, Zwitserland en de Japan.

Door snel te groeien heeft Bio c’Bon een gok genomen zonder acquisitie en kapitaal. De eerste en enige kapitaalopening vond pas afgelopen december plaats. Aeon, de Japanse leveranciersgigant, heeft een aandeel van 19,9% in Bio c'Bon geformaliseerd. "Het is een industriële partner en geen financiële," legt Chouraqui uit.

Met een omzet in biologische producten van 8 tot 9 miljard euro op een totale leveranciersmarkt van 150 miljard euro, blijft Bio c'Bon investeren. Het bedrijf heeft zojuist een enorm grote opslagruimte van 12.500 m² in Athis Mons, Essonne, verworven. Deze zal in de lente opengaan en de drie bestaande logistieke bases vervangen.

Bron: Le Parisien

Publicatiedatum: